logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Акціонери Arricano ініціюють позов проти України на $750 млн через втрату ТРЦ Sky Mall

06-05-2021 08:11801

Акціонери Arricano ініціюють позов проти України на $750 млн через втрату ТРЦ Sky Mall
Фото: Економічна правда

Естонські акціонери Arricano Real Estate Plc (Кіпр), керуючої компанії і девелопера низки торговельно-розважальних центрів в Україні, направили Президенту України і Мін’юсту повідомлення про інвестиційну суперечку з вимогою відшкодування $ 750 млн через втрату ТРЦ Sky Mall у Києві.

 

Про це пише finance.ua.

Як повідомила Arricano на Лондонській фондовій біржі 5 травня, компанія не є стороною в зазначеному повідомленні. При цьому позов ініціюється від імені низки чинних і колишніх акціонерів компанії.

Згідно з повідомленням прес-служби Arricano, після подання повідомлення у сторін є 6 місяців для доарбітражного врегулювання спору. Якщо сторони не зможуть домовитися в зазначений строк, естонські інвестори звернуться в Міжнародний інвестиційний арбітраж проти України.

При цьому в повідомленні інвесторів наголошується, що українська влада експропріювала інвестиції, спрямовані на розвиток ТРЦ, на користь третіх осіб, а також порушила інші права, передбачені міжурядовою угодою про сприяння та захист інвестицій між Україною та Естонією від 1995 року.

Станом на квітень 2021 року акціонерами Arricano Real Estate Plc є Retail Real Estate OU разом з Dragon Capital Investments Limited, Deltamax Group OU, Юрієм Полдом і Рауно Тедером. Сукупний пакет акцій Тедера становить 70,86%.

Раніше в березні 2020 року мажоритарний бенефіціар Arricano Real Estate Plc Хіллар Тедер передав свою опосередковану частку в компанії (55%) своєму синові Рауно Тедеру.

Як відомо, Arricano Real Estate Plc спеціалізується на будівництві торгово-розважальних центрів, є одним з провідних девелоперів на ринку нерухомості України. Володіє і управляє п’ятьма торговими центрами в країні загальною площею 147,3 тисячі квадратних метрів: «РайON» і «Проспект» у Києві, «Сонячна галерея» в Кривому Розі, City Mall в Запоріжжі. Компанії також належать 49,9% в ТРЦ Sky Mall (Київ).

Нагадаємо, в липні 2020 року один з найуспішніших торгово-розважальних центрів Києва — Sky Mall — змінив власника: бізнесмен Іван Фурсін викупив ТРЦ, який раніше за борги перейшов у банк «Південний».