logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
26/04
2 ...

Монастирський: Погодитися на пропозицію Зеленського очолити МВС – найскладніше рішення в житті

14-07-2021 09:213065

Монастирський: Погодитися на пропозицію Зеленського очолити МВС – найскладніше рішення в житті
Фото: Радіо Свобода

Президент Володимир Зеленський запропонував кандидатуру народного депутата від своєї партії «Слуга народу» Дениса Монастирського на посаду очільника Міністерства внутрішніх справ.

Як повідомляє «Радіо Свобода», цю кандидатуру він озвучив на з’їзді партії 13 липня.

Нагадаємо, 13 липня Аваков написав заяву про відставку з поста міністра внутрішніх справ. За словами «слуги народу» Ірини Верещук, подати заяву Авакову запропонував президент Володимир Зеленський.

Сам нардеп «Слуги народу» Денис Монастирський називає найбільш складним рішенням погодитися на пропозицію президента очолити Міністерство внутрішніх справ. Про це він сказав в інтерв'ю журналістам після завершення засідання фракції, пише «Цензор.НЕТ».

«Я можу сказати, що прийняв найбільш складне рішення у своєму житті – відповісти згодою на пропозицію президента очолити МВС. Це сталося буквально кілька хвилин тому. Я як людина, як політик розумію, на яку жертву йду, але я зробив цей вибір. І буду претендувати на цю посаду», – серед іншого, сказав Монастирський.

За його словами, сьогодні комітет ВР з питань правоохоронної діяльності розгляне заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про відставку.

«Післязавтра відбудеться голосування за заявою про відставку і, найімовірніше, в п'ятницю буде ще одне засідання комітету з питань правоохоронної діяльності та, відповідно, розгляд подання про призначення міністра внутрішніх справ», – пояснив нардеп.

Монастирський зізнався, що його колеги по фракції зустріли новину про його можливе призначення з натхненням і схваленням.

Він також повідомив, що ще не спілкувався з Аваковим з цього питання, а обговорював лише з президентом і фракцією.

Політик зазначив, що розмова з президентом про можливе призначення відбулася сьогодні вранці.

Що відомо про ймовірного майбутнього керівника МВС:

Монастирському 41 рік. Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права. Кандидат юридичних наук. Викладав у цьому ж навчальному закладі, очолював відділ з питань законотворчості і наукових експертиз. Працював юристом у компаніях «Hillmont Partners», «Global Ties KC», ТОВ «Лігал Консалтинг».

У Верховній Раді 8-го скликання Монастирський був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Антона Геращенка, теперішнього заступника голови МВС. Також Монастирський працював експертом з питань реформування правоохоронної та судової систем в аналітичному центрі «Український інститут майбутнього», одним із засновників якого є Геращенко.

У 2019 році його представили як експерта «Команди Зеленського» з питань реформування правоохоронної системи.

У 2020 році Монастирського обрали до Верховної Ради 9-го скликання від партії «Слуга народу» за номером 19 у списку. Тепер він є головою комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Згідно з аналітикою руху ЧЕСНО, станом на 24 липня 2020 року він був одним із народних депутатів, хто подав найбільше законодавчих ініціатив.

Монастирський також є членом головної ради Українського товариства охорони пам'яток історії та культури.

Leopolis.news