logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

У Львові оголосять бліц-конкурс на реконструкцію будівлі оо. Редемптористів на вул. І.Франка, 58

19-11-2021 13:026597

У Львові оголосять бліц-конкурс на реконструкцію будівлі оо. Редемптористів на вул. І.Франка, 58

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив проведення Всеукраїнського відкритого архітектурного бліц-конкурсу на кращу проектну пропозицію реконструкції одноповерхової нежитлової будівлі з надбудовою на вул. І. Франка, 58, яка належить Львівській провінції Згромадження редемптористів.

Монастирський комплекс оо. Редемптористів складається з греко-католицького монастиря святого Климентія та невеличкої церкви Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, які були нещодавно відреставровані. Одноповерхову господарську будівлю на Івана Франка 58, яка також належить до монастирського комплексу, залишили без ремонту і тепер її мають реконструювати під центр соціальних інновацій.

Співзамовником організації та проведення Всеукраїнського відкритого архітектурного бліц-конкурс виступить релігійна організація «Львівська провінція Згромадження Найсвятішого Ізбавителя (Редемптористи) Української греко-католицької Церкви», яка відновила свою діяльність у вересні 1991 року, опісля повернення майнового комплексу монастиря оо. Редемптористам.        Міська рада визначила преміальний фонд архітектурного бліц-конкурсу на кращу проектну пропозицію реконструкції будівлі з надбудовою під центр соціальних інновацій у розмірі 180 тис. грн. з яких перша премія – 90 тис. грн., друга премія – 60 тис. грн., третя премія – 30 тис. грн. Половину від загального преміального фонду буде оплачена за рахунок бюджету Львівської міської територіальної громади.

Монастирський комплекс оо. Редемптористів з церквою Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, був споруджений у 1882–1884 рр. у неороманському стилі для сестер Василіанок. У радянські часи монастир було закрито, а в приміщеннях влаштовано туристичну базу, кафе і готель. На початку 1990-х років приміщення повернуто редемптористам. 

Марічка МУХА, для Leopolis.news