logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Українці вимагають від влади писати «за гроші платників податків» на білбордах з інформацією про бюджетні витрати

21-11-2021 14:215428

Українці вимагають від влади писати «за гроші платників податків» на білбордах з інформацією про бюджетні витрати
Фото: Цензор.НЕТ

Українці підтримали петицію з вимогою, що на всіх інформаційних матеріалах влади про використання бюджетних коштів має бути зазначена фраза «за кошти платників податків».

Про це у Facebook повідомила організація «Ціна держави».

Петицію 21 вересня зареєстрував директор аналітичного центру CASE Україна Дмитро Боярчук. Вона вже набрала необхідних 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути президент.

У тексті автор петиції зазначив, що «робота, яку чиновники та депутати мають виконувати у щоденному режимі… відповідно до умов найму роботодавцями (тобто виборцями) представляється як особисте досягнення окремо взятих людей».

Відтак автор петиції вважає, що необхідно вказувати походження коштів, за які проводять роботи, щоб не створювати «оманливе враження» у громадян.

Відповідно до петиції, розмір напису про те, що роботи проводяться за гроші платників податків, має складати щонайменше 25% від площі інформаційного матеріалу. Вимога також стосується об'єктів, які створюють за позичені кошти, оскільки «держава отримує позики під гарантію майбутніх податкових надходжень».

Leopolis.news