logo
26/04
25/04
2 ...

За перший день роботи автомобілів-«фантомів» поліцейські зафіксували близько тисячі порушників швидкості

27-01-2022 09:31605

За перший день роботи автомобілів-«фантомів» поліцейські зафіксували близько тисячі порушників швидкості
Фото: gordonua.com

Патрульні автомобілі-«фантоми», які приховано фіксують перевищення швидкості на дорогах, за перший день роботи «виписали» майже тисячу штрафів.

Про це повідомляють у Патрульній поліції.

«Відучора патрульні "фантоми" зафіксували порушення швидкісного режиму. Інформація надійшла на обробку до центру автофіксації для винесення постанов про адміністративне правопорушення. Наразі це 990 адмінпостанов», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 25 січня поліцейські автомобілі-«фантоми» почали слідкувати за дотриманням правил дорожнього руху на українських дорогах.  Це автомобіль Skoda Kodiaq без розпізнавальних знаків поліції, вони оснащені системами контролю швидкості рухомих транспортних засобів, які надають змогу проводити вимірювання швидкості, як під час руху самого фантому, так і коли фантом стоїть в певному місці. Після фіксації правопорушення відбувається зчитування та розпізнавання номерних знаків з подальшою перевіркою в базах даних.

Після чого метадані із відповідною інформацією відправляються до системи автоматичної фіксації, яка відповідні метадані опрацьовує та автоматично формує постанови про адміністративні правопорушення. До відповідальності, в такому випадку, притягується власник авто або належний користувач.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news