logo
04/05
03/05
02/05
01/05
30/04
2 ...

Самоусунулась: Паш відмовилася представляти Україну на Євробаченні-2022

16-02-2022 15:482383

Самоусунулась: Паш відмовилася представляти Україну на Євробаченні-2022

Переможниця нацвідбору Аліна Паш зняла свою кандидатуру та не представлятиме Україну на Євробаченні 2022.

 

Про це вона написала на своїй сторінці в Інстаграм

«Я не хочу цієї віртуальної війни та хейту. Головна війна зараз – це зовнішня, яка прийшла в мою країну в 2014 році.

Я не хочу далі бути у цій брудній історії. З важким серцем Я знімаю свою кандидатуру як представника України в конкурсі Євробачення. На жаль. Мені справді дуже жаль», – написала вона.

Аліна Паш зазначила, що зв’яжеться із Суспільним та підпише всі необхідні документи.

Наглядова рада збереться 18 лютого на позачергове засідання і розгляне ситуацію навколо нацвідбору на Євробачення-2022.

Зазначимо, що сьогодні Аліна Паш отримала довідку від Державної прикордонної служби, але у ній не змогли підтвердити законність її поїздки до окупованого Криму.  

У довідці зазначено, що відомості про осіб, які перетнули держкордон України зберігаються лише 5 років, а відтак вони не можуть дати Аліні Паш довідку про перетин нею адмінмежі з Кримом у 2015 році. 

Сама Аліна Паш прокоментувала появу фейкової довідки, яку подали Суспільному:  

«Як і обіцяла, перше, що ми зробили – з’ясували всередині команди обставини, які дали підстави для заяви речника ДПСУ про нелегітимну довідку.  

Виявилося, що поки ми чекали офіційну відповідь на мій запит від Прикордонної служби, член моєї команди намагався знайти цю інформацію якомога швидше і обрав не той шлях, який би погодила я чи будь-хто інший з нас. 

Що бачила я? Довідку. На вигляд – офіційну. В ній були справжні дати в'їзду до тимчасово окупованого Криму, правильно вказаний КПВВ «Чаплинка», через який я перетинала адміністративний кордон. Підстав вважати, що довідка не є справжня, ніхто з команди не мав. Яким саме чином, як та звідки член нашої команди міг отримати документ, який був наданий Суспільному, наразі невідомо». 

Як повідомляли, Держприкордонслужба не видавала переможниці Нацвідбору на Євробачення-2022 співачці Аліні Паш довідку про законний перетин адмінмежі з окупованим Кримом, оприлюднений Суспільним мовником.

Як зазначається, Суспільне вже зверталося до Державної прикордонної служби України, однак отримало відмову у наданні інформації про перетин кордону учасницею, оскільки ці дані є конфіденційними. Команда учасниці надала довідку, нібито отриману нею, що стало підставою для продовження участі Alina Pash у Нацвідборі.

Голова правління «Суспільного» Микола Чернотицький заявив, що шахраї не можуть представляти Україну на Євробаченні.

Як повідомляли, 12 лютого в Україні відбувся фінал Національного відбору на конкурс Євробачення, який цьогоріч пройде у Турині (Італія) 14 травня. За підсумками голосування, перемогла співачка Alina Pash с піснею «Тіні забутих предків», а гурт Kalush Orchestra посів друге місце, отримавши на один бал менше. Після оголошення переможця учасники Kalush заявили про фальсифікації та про намір оскаржувати результати конкурсу у суді.

У 2019 році виконавицю внесли до бази "Миротворець" за свідоме незаконне перетинання українського кордону з метою відвідання окупованого Криму.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news