logo

Перед виступом Президента Зеленського у Бундестазі 17 березня 2022 року | Блог Олександра Яреми

17-03-2022 12:2114132

Перед виступом Президента Зеленського у Бундестазі 17 березня 2022 року | Блог Олександра Яреми

Жорстокість і чесність – неймовірний симбіоз. Чим закінчується принцип вождизму: Франсіско Франко офіційно мав титул вождя Іспанії милістю Божою. Йосипа Сталіна так само називали вождем і батьком народів, щоправда, без Божої милості; Ось як висловлювався учитель історії, а теперішній «останній диктатор Європи» О.Лукашенко про Адольфа Гітлера.

 

У 1995 році О.Лукашенко визвав ажіотаж, коли  він в інтервю газети «Handelsblatt», оцінюючи  стиль керівництва Адольфа Гітлера, як взірець білоруської системи правління, висловився так: «Історія Німеччини —це зліпок історії в де-якій мірі Білорусії на окремих етапах. В свій час Німеччина була піднята з руїн завдяки дуже жорсткій владі. І не все тільки було погане повязано у Німеччині  з відомим Адольфом Гітлером. Він перекреслив все хороше, що він зробив у Німеччині  усією зовнішньою політикою і  розпочав Другу світову війну, ну, а все решта уже витікало із цього. Це масова загибель людей, в тому числі і німецького народу. Але згадайте його владу у Німеччині. Нас з вами тоді не було, але з історії  ми про це знаємо. Адже  німецький порядок формувався віками. При Гітлері це формування досягло найвищого рівня. Це те, що відповідає  нашому розумінню президентської республіки і ролі в ній президента. Тобто я хочу конкретизувати, щоб ви не подумали, що я прихильник Гітлера. Ні, я підкреслюю, що не може бути у якому-небудь  процесі чи у якій- небудь людині все чорне чи все біле. Є і позитивне. Гітлер сформував міцну Німеччину завдяки сильній президентській владі. Це були 30-і роки, час сильної кризи в Європі, а Німеччина піднялась завдяки сильній владі, Завдяки тому, що вся нація зуміла консолідуватися и обєднатися навколо лідера»                                                  

Прес-секретар Держдепартаменту США назвав цю заяву «недоречною» для глави держави, яка постраждала в результаті нацистської агресії.                                                                                                           

Як за короткий час змінився  цей диктатор, який ніби і не признав незалежності Абхазії і Південної Осетії та й зайняв 8-м років тому миротворчу позицію щодо українського конфлікту на Донбасі. А зараз мені здається його чекає кінець його правління як у Муссоліні. Цей історичний факт описаний саме так: « 28 квітня, безпосередньо перед тим, як війська Альянсу досягли Мілана, Муссоліні разом зі своєю коханкою Клареттою Петаччі був страчений комуністичним партизанським загоном. Їх розстріляли на місці разом з 16-особовим ескортом. Розповідали, що Кларі Петаччі партизани запропонували свободу, але вона з гордістю відповіла, що хоче розділити долю коханого. Тіла страчених були вкинуті у вантажівку та доставлені до Мілана. Наступного дня тіла були вивішені в Piazzale Loreto (Мілан) разом з тілами інших фашистів, на глум натовпу.    

Беніто Муссоліні хіба-що став прототипом героя Бенціно Напалоні у фільмі Чарлі Чапліна «Великий диктатор». А Лукашенко навіки зганьбив свій білоруський народ.                            
  Подібні історію можна оповісти і  про румунського диктатора Ніколає Чаушеску, і про іспанського - Франсіско Франко, і про албанського - Енвера Ходжу з його жорстокою  ідеологією «ходжаїзму», і про запроданця « волохатого кадирова» та багато інших, яким прийшла кара і справедливій осуд від власного народу.                                                                                                                                                                 
А який був передбачливий Джохар Дудаєв!  Ще у 1995році передбачав, що Росія обовязково зачепить Україну, а ми у це усі не вірили, хоч і у Львові недарма назвали одну із вулиць центральної частиніи міста вулицею Д.Дудаєва.

Памятаймо про це. 

Олександр Ярема