logo
26/04
2 ...

Волонтерки на Львівщині організували «кулінарний фронт»: для захисників готують вареники, голубці та м'ясні консерви

18-05-2022 21:131010

Волонтерки на Львівщині організували «кулінарний фронт»: для захисників готують вареники, голубці та м'ясні консерви
Фото: ЛОДА

З початком збройної агресії рф волонтери Підкамінщини Золочівського району розгорнули потужний «кулінарний фронт» та почали готувати їжу для українських захисників та переселенців. 

Починаючи з 28 лютого у трьох локаціях селища (школі, інтернаті та народному домі) розпочали займатись приготуванням їжі для українських військових, повідомляє пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

До процесу долучаються працівники цих закладів, місцеві мешканці, люди які переїхали з зон бойових дій та усі небайдужі, які кожного дня окрім вихідних, з 10.00 до 19.00 години збираються для спільної роботи.

За допомогою місцевих благодійників, священнослужителів, підприємців, представників агрофірм та іноземних доброчинців вдалося забезпечити приготування широкого асортименту готової їжі, а це - вареники, голубці, салати, рибні та м'ясні консерви, а також пасхальні набори до Великодня. Усе приготоване направляється для потреб ЗСУ та внутрішньо переміщених осіб. За час війни вдалося виготовити величезну кількість готової продукції, в тому числі 15 тисяч м’ясних та 6 тисяч рибних консерв.

«Наші щирі люди збираються майже щодня та у кожного є свої обов’язки: хтось готує їжу, хтось виготовляє маскувальні сітки, інші – займаються доставкою. Ми працюємо для того, щоб допомогти вистояти українським захисникам у боротьбі з окупантами. Упевнена, що все буде добре, вірю у наші Збройні сили і перемогу України!» - зазначила одна з ініціаторів волонтерства на Підкамінщині Олеся Романів.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news