logo
25/04
2 ...

Скандальна церква московського патріархату на Сихові перейшла до ПЦУ

11-07-2022 10:042441

Скандальна церква московського патріархату на Сихові перейшла до ПЦУ
Фото: Перший козацький

Релігійна громада УПЦ Сихівського району Львова перейшла до Львівсько-Сокальської єпархії ПЦУ.

Відповідні зміни до статуту зареєстровані розпорядженням начальника Львівської ОВА Максимом Козицьким.

«Зареєструвати зміни до статуту релігійної організації «Релігійна громада Української Православної Церкви Сихівського району м. Львова» (статут і зміни до статуту зареєстровано розпорядженнями голови Львівської обласної державної адміністрації від 12.06.2001 № 617 та від 15.12.2008 № 1482 відповідно), виклавши статут у новій редакції як статут релігійної організації «Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) парафії Святого Володимира у Сихівському районі міста Львова», – сказано у розпорядженні від  6 липня.

Як повідомляли, нещодавно Львівська обласна рада ухвалила заяву щодо заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату.

Львівська райрада дала два тижні осередкам УПЦ МП на перехід в ПЦУ.

30 червня рішення про заборону УПЦ МП на території громади прийняла і Львівська міська рада.

Нагадаємо, церкву на вул. Антоненка-Давидовича у Львові вже неодноразово намагалися демонтувати через сумнівність її зведення. Активісти вимагали контролюючі органи перевірити документи на її будівництво.

Також через приналежність до московського патріархату на церкві невідомі писали «дім Путіна», «чорти ФСБ» та «русня не люди». Також одного разу залили її двері монтажною піною та обклеювали портретами Сталіна.

Будівля вже неодноразово горіла. Прихожани та настоятель називали ці пожежі підпалами. Остання пожежа сталася  19 червня.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news