logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

У МЗС України відреагували на заклик російських дипломатів стратити бійців «Азову»

30-07-2022 16:34590

У МЗС України відреагували на заклик російських дипломатів стратити бійців «Азову»
Фото: slovoidilo.ua

Заклик посольства рф у Британії до страти українських бійців полку «Азов» не відрізняє російських дипломатів від військових їхньої країни. Всі вони мають відповісти за свої злочини.

Про це речник МЗС Олег Ніколенко  написав у Twitter, повідомляє Радіо Cвобода.

«Прочитайте це, коли вам кажуть, що росію не можна ізолювати. Немає різниці між російськими дипломатами, які закликають до розстрілу українських військовополонених, і російськими військами, які роблять це в Оленівці. Усі вони є співучасниками цих воєнних злочинів і повинні відповідати», - написав Ніколенко. 

Як писав Leopolis.news, посольство рф у Британії закликало до страти бійців «Азова» та виправдало масове вбивство українських військовополонених

 При цьому соцмережа не видалила твіт російського посольства. Вона додала до нього текст про те, що твіт порушує правила щодо розпалювання ненависті, однак доступ до нього не закритий, оскільки він може бути предметом суспільного інтересу.

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак назвав «дикунами і терористами» представників посольства росії у Великій Британії.

«росія – це країна-терорист. У 21-му сторіччі розповідати на дипломатичному рівні про те, що люди заслуговують страти через повішення просто так – можуть лише дикуни і терористи. рф – держава-спонсор тероризму. Які ще потрібні докази?», – написав Єрмак у телеграмі 30 липня.

Нагадаємо, вранці 29 липня російські пропагандистські ЗМІ заявили про обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені.

Україна виступила зі спільною заявою щодо масового вбивства українських військовополонених 29 липня 2022 року у смт Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області.

Українські силові структури заявили, що вибух в Оленівці був російським терористичним актом.

За даними української розвідки, воєнний злочин скоїли найманці зі складу ПВК «Вагнера» .

Судячи із розмов бойовиків, росіяни могли влаштувати трагедію за рахунок вибухівки, яку вони розмістили у приміщенні колонії. Зокрема, жоден із очевидців не чув, як до виправної установи підлітає якась ракета. Не було характерного свисту, а вибухи відбувалися самі по собі.

Більше того, судячи з наявних у мережі відео, в окремих приміщеннях колонії повністю вціліли вікна. Це свідчить про те, що епіцентр вибуху знаходився всередині знищеної будівлі, а її стіни "погасили" вибухові хвилі і «вберегли» сусідні приміщення.

Також попередній аналіз відео свідчить, що такі сліди від вибуху на стінах найбільш імовірно могли залишилися саме через «внутрішнє джерело» вибуху.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news