logo
26/04
25/04
2 ...

На Закарпатті видобуватимуть сіль: знайдене родовище покриє потреби всієї країни

12-08-2022 14:31332

На Закарпатті видобуватимуть сіль: знайдене родовище покриє потреби всієї країни
Фото: Віктор Микити

На Закарпатті видобуватимуть сіль на Буштинському родовищі, яке може забезпечити потреби країни на 100%.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

«Нарешті можемо повідомити, що на території Буштинської громади Тячівського району стартували роботи в межах інвестиційної угоди з ТОВ «КАТІОН ІНВЕСТ». Мова про кейс, котрий дозволить розробляти Буштинське соляне родовище та добувати до 150 тисяч тонн солі на місяць методом підземного вилуговування через бурові свердловини з поверхні землі», - повідомив Віктор Микита.

За його словами, в Буштині після попередніх геологічних досліджень виявили колосальний соляний пласт, котрий починається з 35 до 500 метрів.

«Зараз вже розпочали інженерні роботи з будівництва під’їзної дороги, розмітки бурових майданчиків, облаштували місця для працівників та інше. Водночас закупили сучасне обладнання для глибокого промислового буріння», - зазначив очільник Закарпатської ОВА.

За інформацією фахівців, вже через 6 місяців на Закарпатті  буде перша видобута сіль. Родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі, яку постачатимуть для утримання доріг у зимовий період. Зараз потреба країни в технічній солі – до 450 тисяч тонн на сезон.

Після планового розвитку інфраструктури підприємство розпочне постачання столової солі для населення.

В ОВА зазначають, що надали інвестору максимально сприятливі умови, домовилися про розгляд додаткових опцій у межах індустріального парку, котрі дозволять підприємству швидше розвиватися.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news