logo
26/04
2 ...

У селі Губичі відбулась 23-а Проща на Українській Кальварії (ФОТО)

15-08-2022 11:001045

У селі Губичі відбулась 23-а Проща на Українській Кальварії (ФОТО)
Фото: Степана Павлішака

У неділю, 14 серпня, відбулася проща до чудотворної ікони Пацлавської Богородиці у с. Губичі Добромильської ТГ Самбірського району.

До цього намоленого місця Галичини прибули тисячі вірян з різних куточків України. Упродовж лісового шляху, який вів до Української Кальварії, прочани молилися Хресну дорогу, повідомив кореспондент Leopolis.news

Нагадаємо, що відроджена прадавня проща Галичини до Губич відбулася 23 раз. Завжди паломництво завершується Архієрейською Божественною Літургією. На цей раз її очолив єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Ярослав Приріз, якому співслужили  його помічник владика Григорій Комар, владика Володимир Груца – єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, декан Добромильський о. Павло Коляса, адміністратор паломницького центру о. Павло Гачан, синкел у справах монашества Львівської Архиєпархії о. Юстин Бойко, о. Андрій Ремез із Стрийської єпархії та інші.

Світу Літургію супроводжував співом хор церкви св.Андрія м. Добромиля.

Звертаючись до чисельно зібраних на святому місці, владика Ярослав Приріз у проповіді зазначив; «Ми прибули сюди у це Богом обране місце  як паломники, щоб своїми  молитвами перед Богородицею, об'явленою у Пацлавській чудотворній іконі, огорнути наше воїнство, волонтерів, захисників нашої країни та попросити заступництва від зловісного ворога».

Владика також наголосив: «Богородиця є вчителькою віри, тож нехай за її молитвами, за молитвами мучеників віри Господь попровадить український човен з народом до своєї пристані, до перемоги».

Наприкінці Літургії всі молилися за Україну, а опісля молодь склала присягу на вірність Христові із благословенням Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. Порадувалв духовними мелодіями молодіжний духовий оркестр «Стривігор»  з Хирова. Гарний подарунок для паломників підготував о. Михайло Олійник. Він видав книжку "Пацлавська Кальварія і чудотворна ікона Богородиці".

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news

Фото Степана Павлішака