logo
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
2 ...

Слова Папи Франциска щодо вбивства Дугіної не є політичною позицією – Ватикан

30-08-2022 19:501888

Слова Папи Франциска щодо вбивства Дугіної не є політичною позицією – Ватикан
Фото: liga.net

У Ватикані пояснили, яким чином слід інтерпретувати слова Папи Франциска щодо України, зокрема, йдеться про його згадку вбитої у Москві пропагандистки Дарії Дугіної.

Про це повідомляють Новини Ватикану.

«У контексті війни в Україні з цього питання багаторазово висловлювалися Святіший Отець Франциск та його співробітники. Їхня мета насамперед у тому, щоб запросити пастирів та вірних до молитви, а всіх людей доброї волі – до солідарності та до зусиль з відновлення миру. Неодноразово, як це сталося останніми днями, виникали суспільні дискусії навколо політичного значення, що надається цим висловлюванням. У зв'язку з цим слід знову заявити, що слова Святішого Отця на цю драматичну тему мають бути прочитані як голос, піднятий на захист людського життя та пов'язаних із ним цінностей, а не як ухвалення політичної позиції. Що стосується широкомасштабної війни в Україні, започаткованої російською федерацією, то висловлювання Святішого Отця Франциска ясні і недвозначні в її засудженні як морально несправедливою, неприпустимою, варварською, безглуздою, мерзенною і блюзнірською», – йдеться у повідомленні.

Андрій Юраш: розвідка рф давно має мережу агентів у Ватикані

 

 

 

 

Зазначимо, що раніше Папа Римський Франциск напередодні назвав «невинною жертвою війни» дочку ідеолога «русского мира» Олександра Дугіна Дар'ю, яка закликала до ще більш жорсткої форми війни Росії проти України та активно поширювала російську пропаганду.

20 серпня у російському Підмосков’ї підірвався автомобіль доньки Дугіна – Дар’ї Дугіної.

Олександр Дугін – один із ідеологів «російського світу», він виступав за введення російських військ в Україну та окупації практично всієї її території.

Дар’я Дугіна поділяла ідеї батька і займалася громадською діяльністю.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news

 

 

Leopolis.news