logo
27/04
26/04
2 ...

В Іркутській області рф мобілізований розстріляв голову призовної комісії (ВІДЕО)

26-09-2022 12:04472

В Іркутській області рф мобілізований розстріляв голову призовної комісії (ВІДЕО)
Фото: gordonua.com

У військкоматі Усть-Ілімська Іркутської області Російської Федерації сталася стрілянина у військкоматі, поранено начальника призовної комісії, стріляв 25-річний чоловік – його затримано.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на росЗМІ.

Зазначається, що 26 вересня чоловік вчинив стрілянину у військкоматі в Іркутській області. Поранено начальника призовної комісії. Його винесли до карети швидкої допомоги.

За даними Mash, у військкома Олександра Єлісєєва вистрілили 6 разів і він перебуває у реанімації у важкому стані.

Нападника затримано. Він повідомив, що його звуть Руслан Зінін, 1997 року народження. Безробітний.

За словами очевидців, перед тим, як відкрити стрілянину, Зінін сказав: «Зараз усі поїдемо додому». За попередніми даними, його збиралися «мобілізувати».

У військкоматі немає металошукача. Документи у призовників теж ніхто не перевіряв – дивилися лише повістку.

Нагадаємо, 21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив «часткову» мобілізацію у рф, міністр оборони росії Сергій Шойгу повідомив, що у рф буде мобілізовано 300 тисяч резервістів.  

Пізніше з'ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, який дає змогу Міноборони країни призвати на війну мільйон людей. А насправді нібито збираються призвати в армію 1,2 мільйона росіян.

Після оголошеної мобілізації в російських містах почалися протести й підпали військкоматів. У Москві й Воронежі затриманим під час акції протесту проти мобілізації почали видавати повістки до військкоматів.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news