logo
23/04
20/04
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
2 ...

В МЗС України відреагували на заяву Ірану про постачання росії дронів

05-11-2022 17:352101

В МЗС України відреагували на заяву Ірану про постачання росії дронів
Фото: Укрінформ

Міністерство закордонних справ 5 листопада відреагувало на заяву міністра закордонних справ Ірану Хоссейна Амірабдоллахяна щодо передачі іранських дронів росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Глава МЗС Ірану публічно визнав, що Тегеран передавав бойові дрони рф нібито за кілька місяців до її повномасштабного вторгнення в Україну. Раніше Іран всіляко спростовував постачання озброєння росії, яке вона використовує у війні», – нагадав речник МЗС Олег Ніколенко.

Він також зазначив, що голова дипломатичного відомства Ірану «принагідно поширив інсинуації про начебто відмову української сторони від зустрічі з іранськими експертами під тиском західних партнерів».

«Україна навчена довіряти лише фактам. Тому МЗС на чолі з Дмитром Кулебою, а також в тісній координації з українськими причетними відомствами, продовжуватиме вживати максимально жорстких заходів, аби унеможливити використання росією іранської зброї задля вбивств українців та знищення нашої критичної інфраструктури», – додав представник міністерства.

Ніколенко закликав Тегеран усвідомлювати, що наслідки від допомоги Кремлю в його війні проти України «будуть набагато масштабнішими, аніж вигода від підтримки росії».

Як писав Leopolis.news, міністр закордонних справ Ісламської Республіки Хосейн Амір Абдоллахіян заявив, що Іран постачав безпілотники до росії, але зробив це ще до початку вторгнення росії в Україну.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news