logo
26/04
2 ...

Антикорупційний моніторинг Львівщини розповів про нові схеми на Львівській митниці

28-11-2022 14:26929

Антикорупційний моніторинг Львівщини розповів про нові схеми на Львівській митниці
Фото: ДБР

Антикорупційний моніторинг Львівщини стверджує, що новий керівник Львівської митниці разом з колегами збирають хабарі за розмитнення машин.

 

Про це йдеться у повідомленні АМЛ. 

«Знову гроші, тільки гроші! Львівська митниця знову в центрі корупційних подій - новий керівник митниці з багатообіцяючим прізвищем Шахрай Олег разом з «любителем русского міра» - заступником Голови Деожмистлужби Русланом Черкасським у відкриту збирають хабарі за розмитнення машин на відділах митного оформлення № 2 в Городку і №4 в с.Зимна Вода», – зазначають активісти.

Як стверджують в АМЛ, «для збору «кешу» для Шахрая і Черкасського, а також для інших їхніх посіпак (прізвища згодом) протягом останнього місяця Шахрай призначив керівниками цих відділів корупціонерів з досвідом і історією - пана Андрія Бережницького на транспортний відділ в Городку, який до того працював начальником Держкомзему у м. Львові, без жодного досвіду роботи в митних органах і «заробітчанина» з Івано-Франківська Вадима Жереба на транспортний відділ в Зимній Воді».

«Ці двоє за допомогою Шахрая і компанії вже довели всім брокерам нову «таксу» - по 50 доларів з кожної оформленої машини, які вже нібито поділені між керівництвом митниці та правоохоронними органами – СБУ, ДБР та прокуратуру. Збором «чорного кешу» на транспортному відділі в Зимній Воді займається власник території, на які розташований пост – Степан Дільний, який за його слова передає гроші напряму в Київ пану Черкасському», – зазначають в АМЛ.

Вони нагадують, що ще в п’ятницю львівське ДБР повідомило про підозру у вчиненні кримінальних корупційних злочинів працівникам цих транспортних відділів, які нанесли багатомільйонних збитків за попередника Шахрая – Данііла Меншикова: ««Тоді за інформацію від правоохоронців, за вказівкою першого заступника Ждановича митники брали з людей в останні дні розмитнення кожної «пільгової» машини хабарі від 500$ до 1500$».

«Знову виникає питання – коли пан Демченко, керівники правоохоронних органів припинять існування таких ганебних схем на митниці, коли іде вкрай важка для країни війна, а пани Шахрай, Черкаський та інші тільки думають як обікрасти простих людей та підставити під кримінал звичайних працівників митниці?! Чому хабарі на Львівській митниці знову стали вищі за закони, порядок і доступність розмитнення для звичайних громадян?!», – наголошують в Антикорупційному моніторингу Львівщини.

Leopolis.news