logo
09/04
07/04
09/10
28/08
15/08
11/08
10/08
09/08
12/07
06/07
19/05
28/04
22/03
24/02
2 ...

Інвестори «Інтергалбуду» ризикують залишитись без квартир через зв‘язок Зубика і Медведчука? | Блог Івана Спринського

14-12-2022 15:122606

Інвестори «Інтергалбуду» ризикують залишитись без квартир через зв‘язок Зубика і Медведчука? | Блог Івана Спринського
Фото: Івана Спринського

«Інтергалбуд» та життя клану Зубиків під прикриттям розвідки РФ…? Або коли недобудови по всій Україні вилучить держава. Серія публікацій. В той час, коли наші міста атакують ракети, схід та південь країни у вогні у тилу залишаються щурі, які досі продовжують прислужувати кремлівським господарям. Найогиднішим щурячим королем був і залишається Медведчук та сьогодні почну довгу історію про його «шісток» на Львівщині…

За десятки років Медведчук виростив та привів у політичне та економічне життя України чимало дегенератів, єдиною метою яких була лише руйнація національних інтересів України у будь-який спосіб. Саме одним з таких виплодків походить зі Львова – постійний фігурант скандалів з незаконним будівництвом та економічними аферами, 89-й у списку Форбс України, власник будівельної імперії “Інтергалбуд” – Володимир Зубик.

Перш ніж перейти до сьогодення, хочу нагадати з чого Зубик розпочав свій шлях. У далекому 1982-у  Володимир Володимирович почав працювати дрібним бухгалтером у Львівському Тресті їдалень та вже за рік його кар’єра пішла стрімко вгору і він був призначений ревізором Управління громадського харчування Львівського облвиконкому. Подейкують що не без допомоги впливового тестя. Ця посада суттєво розширила палітру можливостей Зубика.

Він не лише в рази покращив своє фінансове становище але й завів чимало корисних знайомств. Далеко не кожен в СССР в середині 80-х в міг дозволити собі побудувати 3-х поверховий будинок з 14-ти метровим басейном та залишитись поза увагою. З проголошенням незалежності України, Зубик вирішив стати комерсантом, і схоже на те, що його зв’язки з органами були настільки тісні, що дозволяли йому, у найважчі для усіх 90-ті, дуже успішно займатись міжнародним імпортом/експортом (по сей день не відомо чого саме). Згодом, у 1996 він навіть змінює своє громадянство (республіка Кабо - Верде) на довгих 9 років, з якою метою, можна тільки здогадуватись. Мабуть, готував плацдарм, для майбутніх схем своїх кураторів… Далі, у 1999 за допомогою закордонних напрацювань Зубика, створюється СП “Тайстра”. Фірму реєструють на громадян Польщі і згідно з законом "Про іноземні інвестиції" та завдяки лобіюванню великих покровителів “Тайстра” й усі її дочірні підприємства ( найбільш скандальною з яких стала “Лівела” ) отримують неймовірні преференції - безоплатний митний коридор для ввезення пального на територію України.

Отримавши такий ресурс, “Тайстра”, через дочірнє підприємство “Лівела”, почала заробляти швидко і дуже  багато, просто даючи коридор в користування за 70% від суми податків, що мали б бути сплачені державі.

Здавалося б, що ще потрібно, та це був тільки початок. Афера з пальним виявилась лише інструментом, для реалізації набагато більшого за масштабністю  проекту головного розвідуправління ворожої країни, наслідки якого зараз відчуваємо ми всі… Далі буде… P.S. Про схеми фігурантів таки буду готувати і випускати комікси, щоб змалку всі діти України навчились розпізнавати шкідливі для держави і людей клани.

Іван СПРИНСЬКИЙ