logo
09/04
07/04
09/10
28/08
15/08
11/08
10/08
09/08
12/07
06/07
19/05
28/04
22/03
24/02
2 ...

«Інтергалбуд» та життя клану Зубиків під прикриттям розвідки «РФ»». Велика родина Зубиків | Блог Івана Спринського

21-12-2022 19:114507

«Інтергалбуд» та життя клану Зубиків під прикриттям розвідки «РФ»». Велика родина Зубиків | Блог Івана Спринського
Фото: facebook.com/sprynskyi

У попередніх частинах, я вже згадував буремні 90-ті та нульові. Зараз, спустившись з вершини піраміди «Інтергалбуд», спробуємо разом розібратись, що саме на сьогодні, є основою імперії родини Зубиків. Так-так, не Зубика Володимира, а саме родини Зубиків.

Цікавий факт. До початку війни Володимир Володимирович Зубик, був досить жвавим користувачем Facebook. Щонайменше декілька постів на місяць від нього було стабільно, аж до 8 березня 2022.

Потім і до тепер — тиша. Примітно, що згідно з хронологією бойових дій, саме з 9 березня, завдяки героїчному опору наших оборонців “Противник суттєво знизив темпи просування військ” - цитата з “Хронологія російського вторгнення в Україну (березень 2022)” Вікіпедія. План з окупації України за два тижні був провалений і водночас зник Володимир Зубик. Не лише з Facebook, а буквально… Співпадіння? Поговорюють, після свідчень Медведчука, він розчинився десь у Європі. Де саме він розчинився та його активи зараз з’ясовуємо помісячно, тому очікуйте у наступних дописах…

Поки Володимир Зубик ховається по світах, важливо завдяки кому та за які кошти, справа Зубика продовжує процвітати в Україні? Адже, в час коли в країні іде повномасштабна війна і весь економічний сектор перебуває в надзвичайно кризовому становищі,  бізнес-структури Зубика, як до війни, так і під час, продовжують активно розростатись.

Є зрозумілим ґрунтуючись на опублікованих матеріалах десятків журналістських розслідувань, що Зубик В.В., використовує свою будівельну імперію, лише як ширму, для відмивання тіньових коштів п’ятої колони, очолюваної Медведчуком.

В реєстрах дедалі частіше з’являються відомості про племінників Зубика — Андрія Мазура (раніше також Зубик) і Петра Зубика, в статусі керівників та засновників бізнес-структур, наближених до Інтергал-Буду. Схоже, що Володимир Зубик вже давно визначив, що  молоді племінники, стануть в майбутньому його найближчими помічниками у брудних справах. До прикладу Андрій Зубик (Мазур) разом зі скандальновідомою на усю Україну «Тайстрою» у 2007 році став засновником львівської фірми «Видавничий центр Босфор». Ця фірма була зареєстрована за тією ж адресою, що й «Інтергалбуд-еліт», де працювали засновники, які в далекому 92 році «створювали» - «Тайстру». Згодом Андрій змінив прізвище на Мазур, та розпочав у Львові новий проєкт від «Інтергал-Буд», під назвою “Імперіал Град”.  Андрій в точності перейняв формат і манеру ведення бізнесу у свого дядька. Реалізація об’єктів “Імперіал Град” нерідко супроводжувалась скандалами, то з незаконним захопленням земельних ділянок, порушенням містобудівних умов чи низькою якістю об’єктів. Останній свій ЖК з іронічною назвою “Нове життя” взагалі недобудували, повідомивши клієнтів, що грошей більше немає. Хоча, у той самий час Мазур успішно будує у Львові інший ЖК “Lazur Sky” під новим брендом Lazur Group, що зареєстрований на підставну особу. Подейкують, що це особистий проєкт Мазура, який він тримає в секреті від старшого Зубика, хоч і фінансує його з “загальної каси”, якою розпоряджається Петро. До речі, ходить чутка, що саме на Андрія Мазура був покладений обов’язок опікуватись яхтою «Royal Romance», яка належала Медведчуку, яка у квітні цього року була арештована у Хорватії.

Петро Зубик — зовсім інша історія. Станом на сьогодні група компаній на котрі він безпосередньо впливає або керує - Well Bud реалізує у Львові будівництво ЖК “Well Home” на вул. Щирецькій, Інтергал-Буд Львів

ЖК «Milltown», вул. Лемківська, 9; КБ «Rezydencja Zalizna Voda», вул. Кибальчича, 2, р‑н Сихівський. На сайті “Well Bud”, в розділі “Наші проєкти” розміщено інформацію про ЖК “Семицвіт”, хоча згідно сайту ЛУН проєкт належить Інтергал-Буду, і підтвердженням цьому є відповідний проморолик на ютуб каналі Інтергал-Буду  https://youtu.be/mZ42Kt7cJHU.

Підсумовуючи, стає зрозуміло, що наразі молодій команді поставлено завдання провести ребрендинг фронт-офісу Інтергал-Буду за допомогою розподілу фінансових потоків між  вищезгаданими групами компаній “Well Bud”, “Імперіал Град” та інших. Мета — зміщення акценту з дискредитованого Інтергал-Буду, та забезпечення стабільного функціонування напрацьованої схеми, нехай навіть під десятками нових назв.

Враховуючи складну структуру пов’язаних між собою компаній та сумнівних інвестиційних фондів, серед яких присутні офшорні компанії, як ІНТЕРГАЛ ГРУП ЛІМІТЕД та бенефіціари з Кіпру, а також систематичність виникнення корупційних скандалів, тісні зв'язки Володимира Зубика з Андрієм Клюєвим, Богданом Губським, Андрієм Портновим, Віктором Медведчуком та іншими, відверто проросійськими агентами, усе це схиляє до високовірогідного припущення, що шляхом реалізації будівельних проєктів, родиною Зубиків легалізуються кошти з російської федерації, які зараз та в майбутньому,  можуть бути використані для фінансування антиукраїнських середовищ в середині держави.

Нагадаю, що станом на сьогодні, в одному тільки Києві 18-ть житлових комплексів “Інтергалбуду” успішно реалізують свої квадратні метри — без врахування об’єктів у Львові, Чернівцях, Житомирі, Одесі.

Медведчук за десятки років створив масштабну агентурну мережу в усіх галузях нашої держави та успішно продовжує маніпулював нею на користь країни агресора. Для того, аби ця мережа працювала чітко і безперебійно, комусь з середини необхідно систематично її  фінансувати. Я не стверджую, що клан Зубиків, єдині хто завідує “чорною касою”, оскільки вони - це лише один сегмент, з великого пазла, під назвою “Колаборанти України”. Далі буде… Вірю, що СБУ належним чином відреагує на матеріали та заяви, які надішлю та не потребуватиме окремих роз’яснень, щодо ознак ст. 111 - державна зрада, а саме активної участі у таких діях фігурантів російської спецоперації під назвою «Інтергалбуд».

 Іван Спринський