logo
26/04
25/04
2 ...

Міноборони виділить 20 млрд грн на виробництво БПЛА – Резніков

30-01-2023 17:49896

Міноборони виділить 20 млрд грн на виробництво БПЛА – Резніков
Фото: РБК-Україна

У 2023 році Міністерство оборони України планує спрямувати близько 20 млрд грн на виробництво БПЛА, водночас за останній час оборонне відомство вже уклало 16 державних контрактів з українськими виробниками БПЛА.

Про це написав у Фейсбук міністр оборони України Олексій Резніков.

«Наразі одним із ключових напрямків Міноборони є розвиток і підтримка Українського ринку БПЛА.

Після низки зустрічей, перемовин, сперечань восени 2022 ми досягли радикального спрощення процедури прийняття ОВТ в експлуатацію в армії.

Сьогодні ж ми отримали заявки від українських виробників на 75 БПЛА різних типів.

Після консультацій з Генеральним Штабом ЗСУ, після випробувань, Міноборони ВЖЕ укладено 16 державних контрактів з українськими виробниками БПЛА.

У 2023 році ми збільшуємо закупівлі БПЛА для Збройних Сил України. На цей сегмент плануємо спрямувати близько 20 млрд грн», – розповів Резніков.

За словами міністра, це лише початок, адже мова йде не тільки про потреби аеророзвідки.

«Ми говоримо про розвиток ринку дронів широкого спектру застосування — повітря-земля-вода. Це і про коригування артилерії, і про нанесення ураження ворогу (ударні дрони), і про доставку б/к, евакуацію поранених тощо», – пояснив Резніков.

«Спільні наради представників Міноборони, Генштабу ЗСУ, вітчизняних розробників та виробників БПЛА продовжуються. На останній — визначили низку завдань та кроків щодо вдосконалення регуляторних процедур. Ці пропозиції вже сьогодні  — 30 січня, будуть обговорені на засіданні Координаційного штабу з питань розвитку виробництва розвідувальних та ударних дронів вітчизняних виробників», – додав він.

Найближчими днями Резніков планує зустрітися з українськими розробниками і виробниками БПЛА.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news