logo
26/04
2 ...

Попри війну та знеструмлення: львівські дитячі нейрохірурги провели рекордну кількість операцій за рік

03-02-2023 15:041046

Попри війну та знеструмлення: львівські дитячі нейрохірурги провели рекордну кількість операцій за рік
Фото: пресслужба Львівської міської ради

За останній рік команда Центру нейрохірургії дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова врятувала рекордну кількість діток. Медики провели 440 операцій та пролікували понад тисячу пацієнтів.

Це один з найвищих показників серед всіх медичних закладів України, які надають нейрохірургічну допомогу дітям, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Попри війну, відключення електрики та повітряні тривоги, команда нейрохірурга Михайла Ловги, який очолив відділення лише торік у березні, лікувала та оперувала 24/7 . За цей рік медики зіткнулись з новими викликами – складними мінно-вибуховими травмами та стрімким збільшенням потоку важких онкопацієнтів. Через війну до нас привозили на лікування дітей зі всієї України.

Пухлини головного та спинного мозку різної локалізації, епілепсії, вроджені вади розвитку головного та спинного мозку, рідкісні та важкі онкопатології, паралічі при ДЦП та складні травми мозку, отримані внаслідок бойових дій – ці напрямки стали нашим пріоріетом. Щодня та щогодини ми продовжуємо надавати невідкладну та планову допомогу пацієнтам. Наша мета – стати одним з найпотужніших нейрохірургічних центрів України та Східної Європи», - зазначають у Центрі нейрохірургії дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news