logo
26/04
19/04
16/04
08/04
07/04
05/04
04/04
02/04
31/03
29/03
27/03
2 ...

Стихійний скотомогильник у Великомостівській ОТГ шокував представників обласної влади (ФОТО)

09-03-2023 15:573416

Стихійний скотомогильник у Великомостівській ОТГ шокував представників обласної влади (ФОТО)
Фото: Фейсбук Юрія Раделицького

Комісія з питань діяльності АПК, підприємництва та інвестицій Львівської обласної ради сьогодні разом із представниками Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, Держспоживслужби здійснили виїзд у село Боянець Великомостівської ТГ, де виявили раніше стихійне сміттєзвалище.

Про це повідомив голова профільної комісії ЛОР Юрій Раделицький.

«Побачене шокувало, як і бездіяльність місцевої влади в особі голови громади у вирішенні даної проблеми, яка триває роками. Найголовніше, що це життєдіяльність населення громади, екологічний стан довкілля», – наголосив він.

Депутат розповів: «Поблизу урочища «Станіслівка», в 700 м від автомобільної траси Р15 та 100 м від ріки Свиня здійснюється систематичне несанкціоноване захоронення в промислових масштабах решток свійських тварин (корів, свиней). Внаслідок цих дій на даній території утворилися цілі колонії щурів, лисиць та воронів, а також наявні непоодинокі випадки появи вовків. Захоронення здійснюється у відкритий спосіб просто неба у виритих ямах в хаотичному порядку по всьому периметру орієнтовною площею 5 га, що створює сморід та ризики поширення інфекційних хвороб тварин, а також порушує правила за охороною та використанням земель. Місце захоронення тварин знаходиться біля Великомостівського водозабору, від якого йде питне водопостачання усього міста Великі Мости».

За словами Юрія Раделицького, комісія з  питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради у розширеному складі буде вживати заходи для вирішення проблеми.

Як повідомляли, екоактивісти виявили на території Великомостівської територіальної громади місця незаконного скидання решток свійських тварин та стихійні сміттєзвалища.

Нещодавно під час обстеження території Великомостівської територіальної громади Червоноградського району Державна екологічна інспекція у Львівській області виявила непоодинокі випадки засмічення твердими побутовими відходами лісосмуг, відпочинкових зон та прилеглих територій.

За цим фактам Інспекція звернулась до Великомостівської міської ради для вжиття заходів реагування та прийняття рішення згідно ст. ст. 12, 21 Закону України «Про відходи». У разі фіксування правопорушення та встановлення винних осіб ДЕІ вживатиме заходи щодо притягнення таких осіб до відповідальності.

 Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news