logo
26/04
2 ...

Загроза ракетних ударів та евакуація із зон бойових дій: головне на Львівщині за минулу добу

16-03-2023 10:08453

Загроза ракетних ударів та евакуація із зон бойових дій: головне на Львівщині за минулу добу
Фото: Телеграм Максима Козицького

Тричі сирени сповіщали про повітряну тривогу – 15 березня о 09:46, 13:00 та 15:04. В усіх випадках була загроза ракетного удару. Небезпека не справдилась. На Львівщині спокійно.

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами евакуаційними потягами зі зон активних бойових дій на Львівщину приїхала ще 31 людина, автобусом – 32 ВПО.

До Перемишля з Львівщини  потягами вирушили 1078 осіб.

 Аграрії Львівщини отримали 2,2 млн грн фінансової допомоги в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області.

Через повномасштабну війну Центр сучасної онкології з Краматорська переїхав на Львівщину та зараз працює на базі Стрийської районної лікарні. Окрім того, в межах співпраці зі Стрийським центром первинної медико-санітарної допомоги, онкоспеціалісти – уролог,  невропатолог, гінеколог, ендокринолог, кардіолог, УЗД-спеціаліст – здійснюють виїзди у населені пункти громади та безкоштовно обстежують і надають консультації жителям.

На базі Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» відкрили дві сучасні навчальні лабораторії – біотехнологічну та цифрову.

Близько 15 тонн медикаментів та перев’язувальних матеріалів воїнам нашої 24 ОМБр імені Короля Данила передали з Яворівщини за співпраці очільника Яворівської РВА з партнерами.

За кошти, які учні, батьки та вчителі Зимноводівського ліцею №2 зібрали під час благодійного ярмарку, придбали автомобіль ISUZU RODEO. Його передали десантно-штурмовій бригаді для виконання бойових завдань на напрямку Сватове – Кремінна.

9 лікарняних ліжок з матрацами та приліжковими тумбочками для Щирецької лікарні та амбулаторії сімейної медицини передали партнери громади з німецького міста Ґуденсберґ та клініки «Асклепіос». Вантаж доповнили медикаментами, медичними засобами, теплими речами, буржуйками та продуктами. З медикаментів формують аптечки для наших захисників. Решту допомоги відправили у лікарні та госпіталі на територіях, що потерпають від воєнних дій pocії.

 Для Стрийського управління освіти німецьке місто-побратим Дюрен передало мікроавтобус Hyundai. Також благодійники доправили медикаменти у лікарні та навчальне приладдя для шкіл.

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news