logo
26/04
2 ...

Громади Львівщини закликають взяти участь в обласній програмі підвищення енергоефективності

20-03-2023 20:16656

Громади Львівщини закликають взяти участь в обласній програмі підвищення енергоефективності
Фото: eenergy.com.ua

У співфінансуванні з обласним бюджетом громади можуть провести реконструкцію зовнішніх і внутрішніх теплових мереж, встановити індивідуальні теплові пункти, здійснити будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт котелень з переходом на альтернативні види палива, вугілля та електричну енергію.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Комплексна програма підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021-2025 роки передбачає впровадження заходів з підвищення енергоефективності на об'єктах, які перебувають у власності територіальних громад.

Зокрема: реконструкцію зовнішніх і внутрішніх теплових мереж, встановлення індивідуальних теплових пунктів, будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт котелень з переходом на альтернативні види палива, вугілля та електричну енергію.

Механізм реалізації цього напрямку програми затверджений розпорядженням начальника Львівської ОВА від 28.02.2023 р. №98/0/5-23ВА.

На заходи з підвищення енергоефективності в обласному бюджеті на 2023 рік передбачили 20 млн грн.

Впровадження заходів здійснюють за рахунок коштів обласного бюджету із співфінансуванням з місцевих бюджетів.

В залежності від індексу фінансової спроможності територіальних громад області, обсяг співфінансування коливається від 20 до 80% від кошторисної вартості проєктів. При цьому обсяг коштів з обласного бюджету на реалізацію одного проєкту становить не більше 1,5 млн грн.

Територіальна громада на співфінансування може подати не більше одного проєкту. Право на участь у реалізації заходів Програми мають територіальні громади, індекс фінансової спроможності яких менше як 1,0.

Як наголошують у департаменті паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА реалізація проєктів з реконструкції зовнішніх і внутрішніх теплових мереж, будівництва, реконструкції та капітального ремонту котелень з переходом на альтернативні види палива дозволить територіальним громадам області якісно підготувати об'єкти до безперебійного проходження осінньо-зимового сезону 2023/24 років та забезпечить значну економію паливно-енергетичних ресурсів.

Департамент приймає заявки від територіальних громад для участі у програмі до 1 травня 2023 року.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news