logo
22/03
21/03
15/03
06/03
29/02
28/02
23/02
21/02
20/02
13/02
09/02
07/02
06/02
2 ...

Гуманітарку з підпільного складу на Львівщині віддадуть військовим та ОВА – ЗМІ

17-05-2023 15:142715

Гуманітарку з підпільного складу на Львівщині віддадуть військовим та ОВА – ЗМІ
Фото: Наші гроші. Львів

Усі товари з масштабного нелегального складу гуманітарної допомоги в Убинях відправлять львівським військовим та до Харківської та Миколаївської областей.

Личаківський районний суд Львова зняв арешт з усіх товарів, які раніше виявили детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ). Знайти причетних до масового завезення і приховування іноземної гуманітарної допомоги так і не вдалося, пише видання «Наші гроші. Львів».

Про величезний підпільний склад з гуманітарною допомогою стало відомо наприкінці квітня. Як з’ясувалося, цей склад детективи БЕБ виявили ще на початку лютого, після чого відкрили кримінальне провадження і почали шукати власника товарів. Серед  виявлених товарів були харчові продукти (зокрема, понад 300 тис. консерв), дитячі товари, постільна білизна, ковдри, засоби гігієни, побутова хімія, одяг – всього біля тисячі піддонів.

Детективи БЕБ підозрюють, що група невстановлених осіб в змові з працівниками митниці організували ввезення товарів через польський кордон без сплати митних платежів.

Журналістам НГЛ вдалося знайти будівлі, де зберігались нелегально ввезені товари, у селі Убині за 35 км від Львова. Ми також ідентифікували власника складів, але він відмовився надати інформацію про орендарів цих приміщень.

5 травня Личаківський районний суд Львова наклав арешт на усі піддони з товарами, оскільки вони є речовими доказами у справі. Але уже 12 травня цей ж суд розглянув клопотання старшого детектива БЕБ про зняття арешту.

У своєму клопотанні детектив БЕБ повідомив, що слідству не вдалося знайти власника вилучених товарів, а під час тривалого зберігання деякі з них, зокрема харчові продукти, можуть зіпсуватись. Тому він попросив суд поділити усі товари між різними військовими частинами, а також передати частину гуманітарки Херсонській та Миколаївській ОВА, які звернулись з відповідними запитами до БЕБ.

«У ході проведення досудового розслідування власника вилученого майна встановити не вдалося, під час допитів власник та володілець приміщення, у яких виявлено майно, показали, що хто є власником майна їм невідомо», – зазначено у клопотанні детектива БЕБ.

Суддя Личаківського райсуду Світлана Леньо задовольнила клопотання детектива БЕБ і зняла арешт з усього майна, вилученого на складі в Убинях. Товари передадуть військовим частинам та військовим адміністраціям, які вказані у клопотанні.