logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Бої у Шебекіно: російські добровольці заявили про другу фазу наступу

01-06-2023 13:56851

Бої у Шебекіно: російські добровольці заявили про другу фазу наступу

Сьоргодні від ранку надходять суперечлива інформація про обстріли та бої у Бєлгородській області росії.

Бійці «Російського добровольчого корпусу», які нещодавно здійснили рейд на територію Грайворонського району області, опублікували відео, у якому повідомили про другу фазу наступу на територію росії.

«Обіцяна Командиром РДК друга фаза розпочалася! Путінська армія знову б'є площею, хоча цього разу це не мирні українські міста, а вже російські села та села. Залишайтеся у своїх будинках або пройдіть до укриття! РДК не воював і не воює із мирним населенням!», – йдеться у повідомленні.

РДК також заявив, що обстріляв із установок залпового вогню «Град» будівлю Міністерства внутрішніх справ у Шебекіному: «По МВС Шебекіно оголошено план «Крепость». «Доблесні» захисники путінської зграї, слідуючи протоколу, зібралися в будівлі управління. Ми дали їм зібратися та «накрили» пакетами ГРАДІВ. Результат вже відомий, навіть у Z-смі) Дякуємо місцевому населенню за важливу своєчасну інформацію!».

Натомість низка телеграм-каналів, у тому числі прокремлівських, рано вранці написали про танкову атаку, що нібито мала місце, на контрольно-пропускний пункт біля міста Шебекіно, яке в останні дні зазнає обстрілів. Місцеві мешканці тікають звідти до Бєлгорода й Воронежа. Влада відкрила гарячу лінію з евакуації.

РДК також звернувся до військовослужбовців путінської армії, кинутих під Шебекіно у спробі зупинити просування добровольців Російського Добровольчого Корпусу:

«Закликаємо всіх солдатів і офіцерів путінської армії врятувати своє життя та звернутися до проекту «Хочу жити» https://t.me/hochu_zhyt для добровільної здачі в полон. Вам гарантується утримання під наглядом представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста, дотримання Женевських конвенцій, триразове харчування, медична допомога та можливість регулярного зв'язку з будинком.

Сьогодні ви не захисники нашої Батьківщини. Вас використовують для захисту путінського режиму. Авторитарного режиму, збудованого на корупції та репресіях з однією метою – незмінного правління Путіна, який уявив себе новим царем. Замість розвитку нашої країни, путінський режим витрачає величезний потенціал Росії на загарбницьку війну із сусідами. Так не має бути. Не вмирайте за Путіна – живіть заради своїх сімей, свого майбутнього та майбутнього Росії».

Як повідомляли, 22 травня у Бєлгородській області пролунали вибухи, а згодом з'явилась інформація про прихід на територію області російських добровольців.

Як пояснили у Головному управлінні розвідки ЗС України, на території рф проводиться операція для «створення смуги» безпеки виключно за участі громадян росії.

24 травня легіон «Свобода Росії» та РДК, представники яких відвідали Бєлгородщину з визвольною ходою, провели спільну прес-конференцію в одному із прикордонних районів України. Розповіли, що затрофеїли велику кількість техніки та взяли полонених.

 25 травня бійці РДК знову зайшли на територію росії.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news