logo
09/04
07/04
09/10
28/08
15/08
11/08
10/08
09/08
12/07
06/07
19/05
28/04
22/03
24/02
2 ...

Міносвіти чинить диверсію у галузі міжнародного права? | Блог Івана Спринського

09-08-2023 17:361850

Міносвіти чинить диверсію у галузі міжнародного права? | Блог Івана Спринського

Чиє агентурне завдання виконують чиновники міністерства освіти з метою знищення у майбутньому Міжнародного Представництва України у Світі та Можливості Захищатись? І чи розуміє це Міністр Освіти? По суті про зниження спеціальності «Міжнародне право». 08 серпня 2023 року на офіційному сайті Міністерства освіти і науки було оприлюднено «Проект нового переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої та фахової передвищої освіти».

Якщо б не війна де потрібно саме зараз боротись за Україну і у світі, то здивування від ознайомлення із «Проектом» не асоціювалось із зрадою державних інтересів. Чому? Та тому, що із переліку спеціальностей зникло «Міжнародне право»!!!

Сьогодні, зіштовхнувшись із агресором, до речі термін міжнародно правовий і кров’ю імплементований в національне законодавство, ми, як ніколи, маємо нагальну необхідність усвідомити роль міжнародного права і міжнародно-правових інструментів у захисті Сувереітету, Незалежності та територіальної цілісності України. Такі колись до 2014 року чужі і далеко теоретичні поняття, як «агресія», «анексія», «окупація», «міжнародний збройний конфлікт», «міжнародне гуманітарне право» — стали сумною реальністю. І тому саме зараз фахівці - правники необхідні, чи ми крім зброї у країн партнерів будемо просити їхніх юристів?

Бо через те що знищили науку, то інженерів вже просимо. Брак уваги до Міжнародного права як галузі науки за всі роки Незалежності нашої Держави відчувався завжди, від комуніста Кравчука, котрий здав ядерний потенціал, продовжуючи «червоним директором» Кучмою, котрий допродуючи зброю нищив все інше. А й справді, тоді країні котра продавала зброю в обмін на «кольорове намисто» як індіанці, навіщо потрібне було Міжнародне Право???

Здається саме зараз замість того, щоб чинити явний злочин у Міністерстві мали б взяти за першочергове – пошуки шляхів та способів як посилити і удосконалити програму, збільшити години для вивчення десятків інших галузей наук, що включає галузь Міжнародного права, та натомість вирішено вдавати, що це нам зовсім не на часі, більше того, не потрібно взагалі, Хіба Танки і Солдати Бʼються Не Для Того, Щоб Потім Правники На Міжнародному Рівні Фіксували Переможні Результати Здобуті Кровʼю і Життями?

Трагічна ситуація через цю диверсію міністерства освіти відбудеться і в інших міністерствах та відомствах, які забезпечують представництво і захист інтересів України в органах міжнародного правосуддя. Крім того, Україну найближчим часом чекає дуже складний період перехідного правосуддя, який є надзвичайно важливим для нас періодом подолання наслідків збройного конфлікту і до якого будуть залучені тисячі юристів — суддів, прокурорів, адвокатів.

Однак, як не крути, а Україна є державою-учасницею Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 р. і додаткових протоколів до них від 8 червня 1977 р., якими держава-учасниця зобов'язується поширювати знання про міжнародне гуманітарне право. Такі ж обов’язки покладаються на Україну і рядом інших міжнародно-правових документів, які Україна підписала і ратифікувала. Цей міжнародно-правовий обов'язок держави покладає прямі зобов'язання на всі державні органи та установи, серед яких і Міністерство освіти і науки України.

Я переконаний, що «Проект» нового переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої та фахової передвищої освіти, у своєму такому вигляді, залишиться Проектом і вже за кілька днів ми знайомитимемось із купою нових спеціальностей у найрізноманітніших галузях Міжнародного права. Та міністру освіти варто зʼясувати? хто та навіщо пробував здійснити цю оперативну комбінацію, бо те що залишити нас без фахівців у галузі міжнародного права може бути вигідно лише ворогу сподіваюсь зрозуміло кожному.