logo
09/04
07/04
09/10
28/08
15/08
11/08
10/08
09/08
12/07
06/07
19/05
28/04
22/03
24/02
2 ...

Вся країна повинна стати ЗСУ і жити духом перемоги, а не духом кріпацтва | Блог Івана Спринського

10-08-2023 14:531999

Вся країна повинна стати ЗСУ і жити духом перемоги, а не духом кріпацтва | Блог Івана Спринського

У нас важка затяжна війна з непростим ворогом. Вся країна повинна стати ЗСУ і жити духом перемоги, а не духом кріпацтва. Про державність.

Доволі часто народні обранці піддають загрозі інтереси цілої країни своїми безефективними законопроектами, як то встановлення ще одного святкового дня – Подяки) (законопроект внесено 07.08.2023); надання дозволу приватним підприємствам та фізичним особам-підприємцям використовувати у сфері обслуговування не тільки державну мову; пропонують садити у в’язницю всіх, хто з фейкового акаунту в мережі критикує владу та дозволити працюючим чоловікам «відкупитися» від мобілізації заради виїзду за кордон під час війни. Одним словом дається взнаки відсутність школи державотворення. Хоча про що це я – саме словосполучення державотворення і обдумування значення цього визначення вже спричинить аварійну зупинку мозкової активності у половини нардепів.

Та «генератори ідей» не зупиняються. Так, 07.08.2023 року, до Верховної Ради України внесено ще один законопроект №9566 про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (перебуває на опрацюванні комітету). Документом пропонується мобілізовувати лише «вмотивованих патріотів», а громадян, які не хочуть воювати, залучати до роботи на економіку. Тобто, якщо такі зміни будуть проголосовані, то військовозобов’язані зможуть уникнути виконання свого громадянського обов’язку просто написавши заяву про відмову від мобілізації з особистих або релігійних переконань.

Україна сьогодні перебуває в стані війни!!! В цій Країні живуть наші діти і батьки!!! Окрім конституційного обов’язку має бути усвідомлення того, що ми не можемо написати відмову від захисту сім’ї коли до нашого помешкання увірвались вбивці, грабіжники і гвалтівники, якими б не були ті релігійні переконання!!!

Сьогодні, замість генерації зрадницьких ідей потрібно шукати інструментів та засобів, які б дозволили якнайшвидше вигнати ворога з поразкою!!!

Саме тому депутатському корпусу і парламентським комітетам потрібно працювати над приведенням законодавства у відповідність стану війни.

В першу чергу якнайшвидше необхідно привести Закон України «Про військовий обов’язок та військову службу» у відповідність до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Верховна Рада України скоротила перелік осіб, які можуть отримати відстрочку від призову на військову службу. Відповідні зміни були внесені до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Однак до Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» такі зміни внесено не було і сьогодні цілком законною є підстава для звільнення військовослужбовця за наявності дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи.

Необхідно розширити повноваження уповноважених на вручення повісток працівників ТЦК та СП на рівні із повноваженнями правоохоронців.

Оскільки маємо справу з ворогом, чисельність населення якого переважає нас в четверо, то надважливо розширити коло військовозобов’язаних, а відтак, до прикладу, слід позбавити права на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації здобувачів другої і більше професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти.

Необхідним видається і збільшення розміру штрафів за вчинення адміністративних правопорушень військовозобов’язаними за неявку до ТЦК та СП, невчасне повідомлення про зміну особистих даних тощо, в рази.

І нарешті, парламент повинен розуміти, що у військовозобов’язаних на утриманні є сім’ї з дітьми, непрацездатні батьки. Найгіршим демотиватором сьогодні, на жаль, є низький рівень матеріального забезпечення військовослужбовців. Головним кроком на мою думку котрий забере у ворога можливість інформаційних маніпуляцій буде зняття всіх видів бронювання і мобілізація держслужбовців та представників органів місцевого самоврядування, нехай займаються звісно містами але як мобілізовані паралельно проходячи підготовку. У нас важка затяжна війна з непростим ворогом. Вся країна повинна стати ЗСУ і жити духом перемоги, а не духом кріпацтва.