logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Новояворівську експонують мистецький проект «Молитва до Митрополита. Софія»

23-05-2019 17:262774

У Новояворівську експонують мистецький проект «Молитва до Митрополита. Софія»

13 травня колекція «Молитва до Митрополита. Софія» покинула стіни Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького і вирушила на Яворівщину.

Про це повідомляють організатори проекту.

«Дуже символічним є те, що у переддень 182 річниці від дня народження, 13 травня, виставка вирушила на Яворівщину, а саме до Новояворівського міського краєзнавчого музею, де її експонуватимуть до 19 червня. У день відкриття учасники проекту разом з організатором і автором ідеї Оленою Білоус вирушили до Прилбич, де разом з місцевим парохом о Андрієм Стадницьким мали ласку молитися у каплиці, де похована графиня Софія Шептицька», – йдеться в повідомленні.

Урочисте відкриття виставки благословив Преосвященніший Владика Володимир (Груца). Під час заходу виступав Народний вокальний ансамбль «Горлиця», до учасників звернувся міський голова Василь Муравель, лунали цікаві доповіді, а родзинкою дійства стало театралізоване дійство «Софія», створене на основі листів графині Софії Шептицької.

Виставка «Молитва до митрополита. Софія» триватиме у краєзнавчому музеї Новояворівська до 19 червня, звідки далі помандрує музеями.

Нагадаємо, над створенням колекції працювали знані львівські митці: Петро Сипняк, Оксана Тріска-Романів, Тарас Лозинський, Володимир Богуславський, Остап Лозинський, Василь Заблоцький, Віталій Гайдар, Теодозій Салій, Вікторія Шатковська, Любов Лебідь-Коровай, Олександр Гончарук, Марія Гупало та закарпатець Адріан Косо. Протягом місяця виставку експонували у львівському Художньо-меморіальному музеї О. Кульчицької, що є відділом Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького.

Leopolis.news