logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

Львів'ян завтра запрошують на концерт британсько-українського співака Павла Гуньки

22-06-2019 17:031875

Львів'ян завтра запрошують на концерт британсько-українського співака Павла Гуньки

23 червня о 18:00 у Львівській національній філармонії британсько-український співак Павло Гунька запрезентує унікальну програму української класичної мистецької пісні в рамках міжнародного проєкту Ukrainian Art Song Project.

Про це повідомляють організатори події.

Уже багато років бас-баритон Павло Гунька поряд із зірковою оперною кар'єрою присвячує себе відродженню й популяризації у світі української вокальної класичної музики. Павло є засновником і мистецьким керівником проєкту Ukrainian Art Song Project, у рамках якого в одній із найпрестижніших студій світу Glenn Gould Studio вже записано понад 400 творів таких композиторів, як Микола Лисенко, Кирило Стеценко, Яків Степовий, Станіслав Людкевич, Стефанія Туркевич, Василь Барвінський, Денис Січинський, а попереду запис ще понад 600 творів.

Як оперний співак Павло Гунька виступав під керівництвом таких диригентів, як Клавдіо Аббадо, Даніель Баренбойм, сер Саймон Реттл, Зубін Мета та інших. У його репертуарі головні ролі в таких операх, як «Воццек» і «Лулу» Берґа, «Le Grand Macabre» Ліґеті, «Парсіфаль» і «Валькірія» Вагнера, «Макбет» і «Фальстаф» Верді, «Фіделіо» Бетховена, «Леді Макбет Мценського повіту» Шостаковича тощо.

У Львові Павло Гунька виступить з британським піаністом Родеріком Баррандом. Останній є випускником Марчестерського університету, а також здобув післямагістерську освіту як піаніст та акомпаніатор у Королівському північному музичному коледжі (Манчестер). Родерік також навчався специфіки акомпаніаторства мистецької пісні у професора Роберта Шоллума у Відні.

Програму концерту у Львові присвячено виключно українській мистецькій пісні. У першій частині концерту прозвучать твори Миколи Лисенка, Василя Барвінського, Якова Степового і Стефанії Туркевич.. Другу частину концерту присвячено творчості сучасного львівського композитора Мирослава Волинського і його вокальному циклу на слова Олександра Олеся під назвою «Моя пісня».

Після концерту у філармонії 23 червня Павло Гунька присвятить 7 днів свого часу молодим співакам і співачкам та проведе насичений тижневий майстер-клас у Львівській національній опері під назвою «Літній інститут. Мистецька пісня — опера в мініатюрі». 30 червня у Дзеркальній залі Львівської національної опери учасники й учасниці Літнього інституту виступлять на підсумковому концерті майстер-класу й виконають власні інтерпретації української мистецької пісні.

Leopolis.news