logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Львівщина відзначила 104-ту річницю перемоги Січових стрільців у бою на Маківці

05-05-2019 17:181744

Львівщина відзначила 104-ту річницю перемоги Січових стрільців у бою на Маківці

Фото: прес-служба ЛОДА

Сьогодні відбулись урочисті заходи з відзначення 104-ї річниці перемоги Українських січових стрільців на горі  Маківка, що у Сколівському районі Львівщини.

Віддали шану героїчному подвигу Січових стрільців, які загинули в боях з російськими окупантами, представники ЛОДА, громадських організацій, ветерани національно-визвольних змагань, бійці Української армії та добровольчих батальйонів, жителі навколишніх сіл та гості із інших областей України, повідомляє прес-служба облдержадмінітсрації.

Урочистості розпочались із традиційного сходження на гору Маківка.  Опісля, учасники заходу поклали квіти до Меморіалу Українських Січових Стрільців.

Після чину панахиди відбулось громадське віче.

Довідка:

Бої за гору Маківку відбулись під час Першої світової війни на східному фронті в Карпатах між підрозділами австро-угорських та російських військ. Найзапекліша боротьба за гору Маківку тривала з 29 квітня до 4 травня 1915 року. У той час, як австрійські частини відступали під натиском російських військ, Українські Січові Стрільці вистояли та зуміли втримати позиції. Таким чином 55-й австро-угорська піхотна дивізія виконала передбачені стратегічні завдання.

Leopolis.news