logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Львові відкрили виставку, присвячену династії Моцартів (ФОТО)

03-08-2019 18:002057

У Львові відкрили виставку, присвячену династії Моцартів (ФОТО)

Сьогодні, 3 серпня, в палаці Потоцьких стартував масштабний Міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt: його розпочали з виставки «Династія Моцартів: музика та література».

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Виставку «Династія Моцартів: музика та література» створено спільно з Фундацією Моцартеум (Зальцбург, Австрія) в кооперації з Львівською національною галереєю мистецтв ім. Б. Возницького та Львівською національною бібліотекою ім. В. Стефаника.

«У нас в Зальцбургу Львів вже асоціюється з Францом Моцартом і ми їдемо сюди, як до родини. Ми дуже раді кожного року долучатися до організації фестивалю LvivMozArt. Минулого року ми привезли оригінальну скрипку Моцарта, а цього року ми призвели експонати до частини виставки, яка називається «Династія Моцартів: музика та література». Це невеликі, але дуже цінні експонати, які львів’яни і гості міста зможуть споглядати впродовж цілого місяця», – сказала директорка Фундації Моцартеум Габрієлє Гамзауер.

Виставку присвячено 300-літньому ювілею Леопольда Моцарта. Серед експонатів представлено листи Моцартів (Леопольда, Вольфганга Амадея та Франца Ксавера), першодруки історичних видань, портрети, художня графіка, музичні інструменти ХІХ ст., театральні елементи того часу.

Фото: ЛМР

Leopolis.news