logo
26/04
2 ...

До Голосківського кладовища курсуватимуть тролейбуси

05-08-2019 17:472535

До Голосківського кладовища курсуватимуть тролейбуси
Фото: galvisti.info

У межах робіт з ремонту вул. Миколайчука, від вул. Пилипа Орлика до в'їзду на Голосківський цвинтар, прокладуть тролейбусну лінію до кладовища.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

«Проектом також передбачені хідники вздовж дороги, дві зупинки громадського транспорту, а вкінці розворотне кільце для тролейбуса, адже тут заплановано продовження тролейбусної лінії. Зокрема більше 20 млн грн від загальної вартості проекту передбачено на встановлення контактної мережі, тягових підстанцій для забезпечення курсування тролейбуса», – розповів заступник міського голови Львова з питань безпеки міста, в.о. заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

За його словами, загальна довжина дороги, яку буде облаштовано, – 1,6 км. По всій довжині дороги буде прокладено інженерні комунікації: дощова каналізація, водовідведення, водопровід.

«Оскільки ми плануємо придбати тролейбуси з автономним ходом, то, можливо, частину дороги, від теперішньої кінцевої зупинки і до кладовища, тролейбус курсуватиме на автономному ході. А за ці кошти облаштуємо парковку для машин, які приїжджатимуть на кладовище. Зокрема сьогодні я запропонував біля кладовища облаштувати зупинку для машин, якої немає в проекті», – зазначив Сергій Бабак.

Нагадаємо, розпочалися роботи з ремонту вул. Миколайчука – від вул. Пилипа Орлика до в'їзду на Голосківський цвинтар.

Leopolis.news