logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

У Львові вперше проведуть Фестиваль грецької культури

07-05-2019 21:262053

У Львові вперше проведуть Фестиваль грецької культури

Фото: uatv.ua

11-14 травня у Львові вперше пройде Фестиваль грецької культури, який познайомить львів’ян і гостей міста з традиційною і сучасною культурою та історико-культурною спадщиною Греції. 

Про це повідомляють організатори події.

За їхніми словами, у рамках фестивалю відбудуться екскурсії, представлення традиційних танців, презентації, театралізовані вистави, відкриті лекції. 

«Впродовж чотирьох днів, львів’яни та гості міста зможуть відвідати безліч локацій і ознайомитись з маловідомими в Україні народними звичаями, обрядами, танцями, музикою, піснями, ремеслами і технологіями, які становлять важливу частину культурної ідентичності греків. Усі охочі зможуть відвідати виставки грецьких коміксів та дитячого малюнку і гравюр, побувати на прем’єрному показі антології творів грецьких мультиплікаторів та театральній виставі за текстами Есхіла «Орестея», – йдеться в повідомленні. 

Також у Палаці культури ім. Гната Хоткевича відбудеться концерт традиційного грецького танцю, а у Львівському історичному музеї на пл. Ринок, 6 презентують монографію львівського історика Ігоря Лильо «Греки на території Руського воєводства в XV-XVIII століттях».

Співорганізатор фестивалю, ресторатор Ставрос Куріеріс зазначає: «Фестиваль має на меті популяризувати грецьку культуру та допомогти людям краще зрозуміти філософію та особливість Греції. Цьогорічний фестиваль пройде під гаслом – «Нематеріальна культурна спадщина Греції». У майбутньому ми плануємо кожного року проводити цей фестиваль на іншу тематику».  

Leopolis.news