logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

Старосамбірський етногурт переміг на фестивалі-конкурсі на Луганщині

23-08-2019 09:29677

Старосамбірський етногурт переміг на фестивалі-конкурсі на Луганщині

Гран-прі зі Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної творчості аматорських колективів та виконавців «Слобожанський спас», який проводили в Луганській області, привіз етногурт «Гуляй DANA» зі Старосамбірського району.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Нагадаємо, що участь гурту з Прикарпаття у фестивалі відбулася в рамках реалізації проекту «Культурні обміни між закладами й колективами Старосамбірського району Львівської області та Сватівського району Луганської області» як одного з переможців конкурсу освітніх, культурних та медійних обмінів між закладами Львівської та Луганської областей у межах Програми «Змінимо країну разом».

Це не перший мистецький успіх. Попередню найвищу нагороду на фестивалі  «Слобожанський спас», який відбувся у серпні 2017 року, отримав славнозвісний колектив «Заспів». Тоді він презентував Старосамбірщину на Луганщині в межах виконання меморандуму про співпрацю у різних сферах, зокрема, залучення волонтерської допомоги та інвестицій на території Прикарпаття і Сватівського районів.

Розвинути співпрацю у сфері культури зі Сватівщиною сприяв відомий на Старосамбірщині гурт «Моцні бойки». Торік вони бойківськими коломийками і народними наспівами порадували мешканців Сватового, взявши в цьому місті участь в урочистостях з нагоди Дня Незалежності України.

Тепер утретє улюбленцем публіки східних теренів став мистецький колектив «Гуляй DANA». Його поїздка на конкурс відбулась за підтримки Старосамбірської районної ради. 

Варто зазначити, що конкурс освітніх, культурних та медійних обмінів між закладами Старосамбірського і Сватівського районів реалізують удруге спільно Львівською обласною радою, Міністерством освіти і науки України, департаментами освіти і науки Львівської ОДА і Луганської ВЦА, Асоціацією органів місцевого самоврядування Єврорегіон «Карпати-Україна» у рамках програми секторальної підтримки регіонального розвитку.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news