logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Літак з українськими бранцями Кремля вже в Києві (ФОТО, ВІДЕО)

07-09-2019 14:041783

Літак з українськими бранцями Кремля вже в Києві (ФОТО, ВІДЕО)

Група українців, яких утримували в російських в'язницях та СІЗО, вже прибула літаком до аеропорту «Бориспіль».

Про це повідомляє ВВС News Україна. 

Літак сідав під оплески і крики «Слава Україні!». Бранців зустрічали рідні та друзі, президент Володимир Зеленський, голова СБУ Іван Баканов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, генпрокурор Руслан Рябошапка, а також десятки журналістів та активістів.

Нагадаємо, сьогодні, 7 вересня, адвокати військовополонених українських моряків Микола Полозов і Сергій Бадамшин заявили, що автобуси з українськими моряками вирушили із СІЗО «Лефортово», ймовірно, до пункту обміну. Згодом повідомили, що з російського аеропорту «Внуково» й українського «Борисполя» вже вилетіли літаки з утримуваними особами, підготовленими для обміну між Москвою і Києвом.

За словами адвоката Марка Фейгіна, в Україну повертаються 24 військовополонені українські моряки та ще 11 осіб, яких утримували в Росії. Зокрема, режисер Олег Сенцов, журналіст Роман Сущенко, засуджений у справі «кримських диверсантів» Євген Панов, активіст Олександр Кольченко, засуджені нібито за участь у Першій чеченській війні українці Станіслав Клих та Микола Карюк, засуджені за тероризм 21-річний Павло Гриб та Олексій Сизонович, активіст Володимир Балух, 21-річний студент і блогер Артур Панов та кримськотатарський активіст Едем Бекіров. Співрозмовник у керівництві Офісу президента України підтвердив «Українській правді» правильність цього списку. У ЗМІ оприлюднили перелік осіб, яких Україна віддає Росії.

Фото: bbc.com

Leopolis.news