logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Деякі українські медуніверситети будуть приєднані до інших закладів освіти – МОЗ

29-01-2024 12:57449

Деякі українські медуніверситети будуть приєднані до інших закладів освіти – МОЗ
Фото: osvita.ua

У МІністерстві охорони здоровʼя заявляють про співпадіння позицій з Міністерством освіти і науки щодо приєднання деяких медичних університетів до інших закладів освіти.

Про це заявив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, коментуючи питання обʼєднання університетів з метою оптимізації мережі освітніх закладів, пише osvita.ua.

Він наголосив, що найбільш бурхливі обговорення наразі тривають з питань обʼєднання вишів.

«Тут заяви ректорів, які виступають з красивими презентаціями та говорять про розвиток університетів, якраз не відповідають дійсності. Бо на практиці ніхто не хоче бути приєднаним. Переважно всі намагаються зберегти свою ректорську посаду, а не опікуються тим, як втілити зміни задля справді якісного освітнього процесу», – зауважив Ляшко. 

Він підкреслив, що наразі  позиції МОЗ та  МОН з цього питання співпадають.

«Будуть існувати окремі медичні вузи зі своїми університетськими лікарнями. Будуть і медичні школи в складі великих університетів, які не матимуть своїх власних університетських лікарень – для них ми передбачимо можливість використовувати бази існуючих багатопрофільних лікарень, надавши останнім статус «університетських клінік», – сказав міністр охорони здоровʼя.

Окрім того він підкреслив, що ключовою особливістю і університетських лікарень, і університетських клінік, окрім форм власності, стане об'єднання клінічної кафедри і відділення лікарні в одну структуру, щоб була можливість забезпечити і лікувальний, і навчальний процес, а також позбутись необхідності оформляти працівників на пів ставки в структурних підрозділах різних юридичних осіб.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news