logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

39-річного жителя Стрия судитимуть за шахрайство

01-02-2024 17:231228

39-річного жителя Стрия судитимуть за шахрайство
Фото: Укрінформ

За процесуального керівництва прокурорів Стрийської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 39-річного місцевого мешканця. Йому інкриміновано шахрайство та несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж (ч. 3 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 361 КК України).

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачений в 2022 році заволодів грошовими коштами пенсіонера, які знаходились на банківському рахунку.

Попередньо, 75-річний чоловік попросив його допомогти купити квитки на потяг за допомогою мобільного додатку Приват24. Для цього він надав у користування свій телефон, де був збережений пароль входу до Інтернет-банкінгу. В подальшому обвинувачений, маючи онлайн-доступ до картки для виплат, неодноразово перераховував кошти на рахунки своїх знайомих. Останні, не знаючи про протиправне походження вказаних грошей, знімали їх в банкоматі та передавали фігуранту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news