logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

СБУ затримала адвоката з Червонограда, який взяв у клієнта гроші для підкупу судді (ФОТО)

02-02-2024 16:09915

СБУ затримала адвоката з Червонограда, який взяв у клієнта гроші для підкупу судді (ФОТО)
Фото: СБУ

У Львівській області Служба безпеки України викрила діючого адвоката, який запевняв свого підзахисного, що має вплив на суддю і за грошову винагороду може вирішити питання.

Як інформує управління СБ України у Львівській області, свою «послугу» він оцінив у понад 60 тисяч гривень. За ці кошти зловмисник гарантував вплинути на посадових осіб суду та «допомогти» засудженому.  

Правоохоронці затримали чоловіка «на гарячому» в порядку ст. 208 КПК України під час одержання другого траншу неправомірної вигоди – $1300.  

Як уточнили у поліції Львівської області, 31 січня у Червонограді адвокат отримав від свого підзахисного першу частину коштів у сумі 10 тисяч гривень, а 1 лютого у Сокалі – другу частину у сумі 1300 доларів США. Тоді його й затримали правоохоронці  в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

За інформацією видання Zaxid.net, на хабарі затримали червоноградського адвоката Тараса Сковронського. Він є захисником підприємця, який здійснював будівництво дитсадка у селі Сілець.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news