logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Закупив обладнання за завищеною на 880 тис. грн ціною: у Львові оголосили підозру керівнику оборонного підприємства

05-02-2024 16:01550

Закупив обладнання за завищеною на 880 тис. грн ціною: у Львові оголосили підозру керівнику оборонного підприємства
Фото: ілюстративне

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області повідомили про підозру колишньому директору оборонного підприємства за зловживання службовим становищем.

 

Як інформує ТУ БЕБ у Львівській області, керівник підприємства уклав договори на придбання електронно-променевих трубок за завищеними цінами.  

Такі дії службової особи призвели до майже 1 млн грн збитків, що у двісті п’ятдесят і більше разів перевищують неоподатковуваний мінімум доходів громадян.  

Як уточнили у спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону, підозрюваний уклав у інтересах третіх осіб договір щодо постачання на завод більше 20 електроприладів, необхідних для виробництва. Однак обладнання він придбав за завищеною на понад 880 тисяч гривень ціною, чим завдав державі збитків. 

Наразі колишньому директору оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає від 3 до 6 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news