logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Дрогобичі виходить газета «Сторінки з минулого»

11-02-2024 15:021196

У Дрогобичі виходить газета «Сторінки з минулого»
Фото: Романа Ладаная

Другий рік у Дрогобичі виходить унікальна газета – «Сторінки з минулого». Її редактор і видавець тутешній краєзнавець, житель міста Володимир Садовий.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Газета – періодичне щомісячне видання дрогобицьких краєзнавців. «Сторінки з минулого» видається форматом А-4 на восьми сторінках. Щоправда невеликим накладом –100 примірників. На них друкуються унікальні історичні матеріали, які становлять неабияку цікавість та навіть актуальність для нинішнього покоління. Особливо для тих, хто прагне знати більше із життя, побуту, традицій сивої давнини галичан і Дрогобича зокрема.

Через мережу кіосків газета швидко розпродується. Вона своєю тематикою одразу привернула увагу жителів Дрогобича. До пошуку в архівах та приватних колекціях матеріалів долучилися знані в місті та поза ним особистості. Серед таких заслужений вчитель України, автор кількох книжок  Петро Сов’як, історик Олег Стецюк, депутат Дрогобицької міської ради першого демократичного скликання Григорій Сивохіп, колекціонер Василь Піряник та інші.

Разом з текстовим матеріалом у газеті друкується багато рідкісних фотоілюстрацій, копій документів давніх років, які були заборонені за часів радянської влади. На сторінках знаходять місце спогади корінних дрогобичан, які вповні розкривають правду про минуле життя українців франкового краю. 

Підготував Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news