logo
28/04
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Самборі на конференції говорили про творців української культури

12-02-2024 13:13783

У Самборі на конференції говорили про творців української культури
Фото: з відкритих джерел

У Самбірському фаховому коледжі культури і мистецтв відбулася відкрита обласна науково-практична конференція за темою: «Творці української культури». Вона присвячувалася мистецьким здобуткам видатних українських композиторів Нестора Нижанківського, Мирослава Скорика, Миколи Колесси. Володимира Івасюка, співака Олександра Мишуги.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Учасниками конференції були учні музичних шкіл Самбора, Рудок, Нового Калинова, Добромиля з викладачами. Для них навчальний заклад організував екскурсію-концерт. Вони почули живий звук органу, з якого полилася знаменита "Мелодія" Мирослава Скорика (скрипка з органом). В програмі були також виступ студентського хору, веселий танок студентів хореографічного відділення. Побували в кабінеті кіно-фото-відеомистецтва.

Неабияке враження перед початком конференції на її учасників справив виступ оркестру народних інструментів та джазового ансамблю випускників коледжу. Це була своєрідна демонстрація учням музичних шкіл Самбірщини творчих можливостей фахового коледжу.

В практичній частині юні учасники конференції виступили з цікавими і змістовними доповідями. Учні музичних шкіл висвітлили творчу діяльність видатних творців української культури. Свої розповіді про них підкріплювали слайдами, що підсилювало інтерес до теми та це сприяло яскравішому показу образу того чи іншого композитора, співака.

Підсумували конференцію директор коледжу Роман Красняк та викладачка теоретичних дисциплін Галина Пасічник. Йшлося про значення культури в житті народу та тих, хто її творить як національне надбання.

Підготував Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news