logo
28/04
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Самборі відкрилась виставка Тетяни Думан-Скоп «Одкровення»

12-02-2024 16:15776

У Самборі відкрилась виставка Тетяни Думан-Скоп «Одкровення»
Фото: ЛОВА

Цими днями в історико-етнографічному музеї «Бойківщина» у Самборі відкрили виставку живопису української художниці, мистецтвознавиці, активістки Революції Гідності, волонтерки Тетяни Думан. Виставка презентує і сакральний живопис на різні сюжети, й інші роботи з різних мистецьких проєктів. Представив роботи чоловік мисткині Лев Скоп.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Тетяна – представниця хвилі відродження сучасного українського сакрального мистецтва. Роботи, які представили на виставці, дають можливість відстежити, як розвивався авторський почерк та індивідуальна художня манера мисткині. Тут розміщені твори як сакрального живопису на різні сюжети, так і інші роботи з різних проєктів. 

Творчий почерк художниці виразно засвідчує те, що вона продовжувала традиції бойчукістів в українському малярстві, та водночас розвинула неповторну індивідуальну манеру. Картини та ікони демонструють цікавий, неординарний підхід до філософського осмислення і художнього трактування біблійних сюжетів.

Роботи художниці зберігають в державних збірках і численних приватних колекціях в Україні та світі в Польщі, Німеччині, Іспанії, Литві та інших. Близько десятка робіт відібрав для фондів Львівської галереї мистецтв Герой України Борис Возницький.

Оглянути виставку можна до 8 березня.

До слова, ще за життя художниці подружжя Скопів створило аукціон «Митці – воїнам», на якому вона продавала свої твори, а отримані кошти передавала на потреби українського війська.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news