logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У музеї-садибі родини Антоничів в Бортятині пройшла зустріч з поетесою Любою Відутою

16-02-2024 09:35687

У  музеї-садибі родини Антоничів в Бортятині пройшла зустріч з поетесою Любою Відутою
Фото: Ольги Дядинчук

Учні молодших класів Бортятинської гімназії (Судововишнянська ТГ) побували у  музеї-садибі родини Антоничів в с. Бортятин, де завідувачка музею Ольга Дядинчук для них провела тематичну екскурсію «Я ходжу стежками Антонича». А також дуже зворушливою і творчою була зустріч з відомою львівською поетесою Любою Відутою, авторкою понад 30 книжок, серед яких переважна більшість – книги для дітей. Письменниця  Люба Відута у 2021 році отримала звання «Золота письменниця України».

Школярі із зацікавленням слухали її вірші, розгадували загадки, у формі гри навчалися запам`ятовувати вірші, а також спробували себе у ролі акторів. Школярів письменниця познайомила  зі своїми поетичними збірками «Усміхнулось сонечко», «Ким я стану? Ким я буду?». А педагогам розповіла про постать о. Кирила Селецького і його значення для української освіти, презентувавши свою книжечку «Правдиві оповіді про отця Кирила Селецького».

А оскільки 14 лютого був День дарування книжок, то музей отримав у подарунок від п. Люби книжки про відомі українські постаті: «Йосип Олеськів життя і діяльність» та «Правдиві оповідки про о. Кирила Селецького».

У планах музейників – на такі зустрічі з поетесою Любою Відутою у  музеї-садибі родини Антоничів запросити педагогів,  працівників культури, учнівську молодь  громад Мостищини.

Галина СОРОКА, Leopolis.news