logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Виняткова симфонічна програма звучатиме в стінах Львівської філармонії

18-02-2024 17:15745

Виняткова симфонічна програма звучатиме в стінах Львівської філармонії

Перед масштабним гастрольним турне у головних залах Німеччини та Польщі,  Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії зіграє для львів’ян виняткову концертну програму.

Про це повідомили у Львівській національній філармонії.

18 лютого о 18:00 годині під орудою генерального директора філармонії Володимира Сивохіпа прозвучать знакові для української музики ХХ століття симфонічні твори. У них сконцентрувались і лунка печаль за минувшиною, й іскра боротьби, але й — непідробна віра у майбутнє процвітання в спільній європейській родині.

Крізь полум’я десятиліть торував свій шлях до сцени Концерт для фортепіано з оркестром Василя Барвінського. Загублений та врешті віднайдений у далекій Аргентині, він прозвучав вперше тільки в 1994 році. У 2019 році у Львівській філармонії була презентована нова оркестрова редакція композиторки Богдани Фроляк. Сьогодні він повертається із забуття: щедрий на широкі рішучі ходи та ліричні епізоди, натхненні українським мелосом. Солісткою вечора буде Віоліна Петриченко.

«Українська сюїта» Миколи Колесси характеризується незвичним поєднанням сучасної західноєвропейської стилістики з глибинним розумінням фольклору, який був близький композитору з дитинства. 

А твір іншого слов’янського композитора, симфонія Антоніна Дворжака №9 має підзаголовок «З Нового Світу». Створюючи у кінці ХІХ століття цей твір, чеський композитор зафіксував у партитурі свої враження від американського континенту, від його музики та фольклору. У той час Америка була для європейців тим новим, незвіданим світом, який викликав неабиякий інтерес та захоплення. Тепер же тим Новим світом для усіх стала Україна та її народ, який мужньо протистоїть агресору, оберігаючи та захищаючи найважливіше — Незалежність.

Деталі: https://philharmonia.lviv.ua/event/dvorzhak-kolessa-barvinskyj/ 

Квитки: https://soldout.ua/booking/1439-dvorzhak-kolessa-barvinskyj 

Leopolis.news