logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Disney пояснили, чому вирізали «20 днів у Маріуполі» зі скороченої міжнародної телеверсії «Оскара»

12-03-2024 11:13306

У Disney пояснили, чому вирізали «20 днів у Маріуполі» зі скороченої міжнародної телеверсії «Оскара»
Фото: AFP

Представники Disney Entertainment пояснили, чому не включили нагородження фільму «20 днів у Маріуполі» в скорочену міжнародну телеверсію церемонії «Оскар»У компанії послались передовсім часові на обмеження, передбачені для короткої версії шоу.

Про це у Disney Entertainment заявили у відповіді на запит Української служби «Голосу Америки».

У компанії повідомили, що окремі категорії та частини шоу не вдалося включити до 90-хвилинної версії для міжнародної аудиторії через часові обмеження. За словами представників Disney Entertainment, вибір номінацій для скороченої версії визначили заздалегідь — упродовж процесу планування декілька тижнів тому.

«Втім, зведений підсумок усіх пропущених переможців, у тому числі «20 днів у Маріуполі», до скороченої версії включено», — заявили в Disney Entertainment.

У компанії додали, що ліцензію на показ як повної церемонії наживо, так і альтернативної 90-хвилинної версії шоу в Україні надали Суспільному. Disney Entertainment заявили, що звернулись до Суспільного про те, у якому вигляді церемонію транслювали в Україні.

Раніше повідомлялося, що у скороченій міжнародній телеверсії нагородження «Оскар» організатори вирізали номінацію «Найкращий повнометражний документальний фільм», у якій перемогла українська стрічка «20 днів у Маріуполі».

Команда Суспільного висловила своє обурення організаторам цьогорічної премії The Walt Disney Company Limited, заявив виконавчий продюсер телеканалу Суспільне Культура Лук'ян Галкін: «Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом — тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії «Оскар». Нагадаємо, що минулого року для цієї ж номінації, в якій перемогу здобула документальна стрічка про Навального, знайшлося місце у скороченій версії, як і для політичної промови його дружини Юлії Навальної, що приймала цю на позір аполітичну нагороду. Сподіваємось, що організатори премії дослухаються до нашого протесту».

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news