logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Шлюб з жінкою з інвалідністю та хабар у $2 тис. не допомогли утекти за кордон 35-річному мешканцю Львівщини

14-03-2024 17:13265

Шлюб з жінкою з інвалідністю та хабар у $2 тис. не допомогли утекти за кордон 35-річному мешканцю Львівщини
Фото: ДПСУ

Офіцери внутрішньої та власної безпеки та оперативно-розшукового підрозділу Львівського прикордонного загону викрили українця, який у незаконний спосіб мав намір перетнути державний кордон.

Про це повідомляє 7 Прикордонний карпатський загін.

Як встановили правоохоронці, 35-річний житель Львівської області напередодні уклав шлюб з громадянкою, яка має інвалідність. Надалі чоловік мав намір виїхати за межі нашої держави, як такий, що здійснює супровід своєї дружини. Щоб забезпечити собі надійне незаконне перетинання кордону псевдонаречений вирішив «домовитись» з прикордонником. За здійснення поверхневої перевірки документів на право перетинання кордону українець запропонував інспектору відділу «Рава-Руська» неправомірну вигоду в розмірі 2000 доларів США, на що отримав категоричну відмову.

Під час проведення невідкладних слідчих дій спробу підкупу прикордонника задокументовано.

Заходи проводились спільною міжвідомчою групою у складі офіцерів внутрішньої та власної безпеки та оперативно-розшукового підрозділу Держприкордонслужби, співробітників управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР НП України, слідчих слідчого відділу ГУНП у Львівській області за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Громадянина України затримано у порядку ст. 208 КПК України. Правоохоронці повідомили чоловіку про підозру за ч. 3 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. Слідчі дії тривають.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news