logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Василь Куйбіда презентував у Львові свою поетичну збірку «Мерехтіння» (ФОТО)

14-03-2024 18:23240

Василь Куйбіда презентував у Львові свою поетичну збірку «Мерехтіння» (ФОТО)

У Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці Василь Куйбіда презентував свою поетичну збірку «Мерехтіння».

Про це повідомив громадський діяч Володимир Гірняк, який був присутній на презентації.

«Талановиті люди – талановиті в усьому. Ця закономірність – про по-справжньому українського мера Львова, українського урядовця, і, звичайно, українського поета Василя Куйбіду. Сьогодні він презентував свою збірку «Мерехтіння», – розповів Гірняк.

«Декламацію Василь Степанович переривав на спогади про формування Львова як фактора, становлення української політики та закулісними історіями з життя управлінця, котрий вболіває за свою державу. Час злетів як одна мить», – додав він.

Видання «Мерехтіння» ілюстрував лауреат Шевченківської премії Любомир Медвідь. До збірки увійшли поезії різних років, зокрема й написані після 24 лютого 2022 року, а також переклади Расула Гамзатова та переспів Роберта Бернса.

Як зазначають у видавництві «Саміт-книга», книжка відомого українського поета, лауреата багатьох національних і міжнародних літературних премій Василя Куйбіди - філософськи узагальнене осмислення нестійкого світу, мінливих подій і сутностей у ньому. Його поетичне слово передає найтонші порухи душі, зміни відчуттів і глибину осягнення людиною реальності, що робить текст кожної поезії неповторним.
Книга «Мерехтіння» – це величезний смислово й асоціативно виповнений простір, наповнений мерехтінням міріад зв'язків і смислових асоціацій. Увійти в нього - означає піддатися силовому полю образів, які спонукають до самостійного осмислення вічних філософських проблем.

Поезії Василя Куйбіди не відпускають від себе, спонукають до перечитування, насамперед із потреби декодування глибинних змістів як окремих образів, так і цілого тексту задля діалогу з Вічністю, у якій читач, самоусвідомлюючись, залишає свій неповторний слід.

Василь Куйбіда – політик, громадський діяч, науковець, народний депутат України 5-го та 6-го скликань, активний учасник Помаранчевої революції та революції Гідності, Львівський міський голова (квітень 1998 — квітень 2002), міністр регіонального розвитку та будівництва України (2007—2010), голова Народного Руху України (15 грудня 2012 року — 28 травня 2017 року).

Водночас він є талановитим поетом, який друкується з 1991 року. «Мерехтіння» – його 13-та поетична збірка.

Leopolis.news