logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Премʼєра реп-мюзиклу «Ти [Романтика]» менш, ніж за добу зібрала солд-аут у Львові

15-03-2024 12:19198

Премʼєра реп-мюзиклу «Ти [Романтика]» менш, ніж за добу зібрала солд-аут у Львові

Менш, ніж добу після оголошення продажу квитків на премʼєру реп-мюзиклу про письменників розстріляного відродження «Ти [Романтика]» у Львові розпродано усі квитки. 

Про це повідомили VINIL Concert agency, організатори премʼєри у Львові. 

Як відомо, проєкт МУР в кінці лютого випустив музичний альбом Ти [Романтика] (https://album.link/mur_ty-romantyka) про розстріляне відродження, за участі Сергія Жадана, Хейтспіч, Жені Яновича, NAZVA, Олени Кравець, Сергія Мартинюка та інших, що викликав неабиякий резонанс в медіа та суспільстві.

Лише альбомом творці не обмежились і підготували реп-мюзикл на його основі. Квитки на виставу у Львові, яка відбудеться 29 квітня було розкуплено через 20 годин від старту продажів. 

«14 березня проєкт МУР у своєму інстаграмі анонсував, що на основі першого альбому-мюзиклу про письменників епохи розстріляного відродження Ти [Романтика] поставлять театральну виставу. Подія відбудеться 29 квітня у Львівському Оперному Театрі. Ми б з радістю поділилися посиланням на продаж квитків, але їх розкупили менше, ніж за 20 годин. Місткість зали Оперного Театру — 1 тисяча місць», - зазначають організатори події у Львові. 

Ажіотаж навколо культурного проєкту неймовірний. 

«Нарешті розстріляне відродження знову популярне серед  української публіки; знову Сосюра, Семенко, Хвильовий, Курбас викликають цікавість та інтерес, що не може не радувати. «Ми пропонуємо тобі подорож у минуле…» - цитуючи МУР, і ця подорож, тривалістю 45 хвилин, проносить слухача крізь найбуремніший період української літератури», - зазначають організатори VINIL Concert agency. 

Нагадаємо, проєкт МУР створений під час повномасштабної російсько-української війни українськими митцями з Києва та Донецька. До його складу входять: Олександр Хоменко (тексти, речитатив), Віктор Ткаченко (тексти, музика, саундпродакшн) і Микола Шмундир (речитатив, піар). У соцмережах гурт зібрав навколо себе багатотисячну аудиторію. Документальні відео музикантів про історію Щедрика, Павла Тичину, Івана Багряного, Василя Стуса й Василя Симоненка стали найпопулярнішим освітнім контентом про українську літературу в Instagram. На рахунку гурту – два студійні релізи: «МУР Vol. 1» та «Захалявна книжечка» (2022). До них увійшли пісні на вірші Івана Франка, Василя Стуса, Миколи Вінграновського, Павла Тичини, Василя Симоненка, Юрія Іздрика та інших українських поетів.

Leopolis.news