logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Мешканка Львівщини організовувала фіктивні шлюби для ухилянтів

18-03-2024 16:54301

Мешканка Львівщини організовувала фіктивні шлюби для ухилянтів

За грошову винагороду (від $7 до $10 тис.) 52-річна мешканка Львівської області підшуковувала військовозобов’язаних чоловіків, які мали намір незаконно виїхати за кордон, та організовувала їм фіктивні шлюби з жінками, які мали інвалідність.

Як інформує поліція Львівської області, зловмисницю викрили оперативники Управління міграційної поліції спільно з слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективами) слідчого управління поліції Львівщини та військовослужбовцями 7-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України, за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону. 

Як встановлено, підозрювана - інвалід ІІ групи, уклала фіктивний шлюб з військовозобов’язаним громадянином України і у такий спосіб сприяла йому в уникненні мобілізації та організувала можливість виїхати за межі держави як особі, котра супроводжує у закордонній поїздці дружину з інвалідністю. Правоохоронці затримали жінку під час одержання нею коштів у сумі 5 тисяч доларів США.

Затриманій повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news