logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Львові пройшов фестиваль народної хореографії «Бартка»

18-03-2024 19:42916

У Львові пройшов фестиваль народної хореографії «Бартка»
Фото: ЛОВА

Цими вихідними, 16-17 березня, у Львові вперше відбувся Всеукраїнський фестиваль української народної хореографії «Бартка», присвячений творчості Ярослава Чуперчука – видатного балетмейстера, етнографа, одного із засновників Гуцульського державного ансамблю пісні і танцю та Львівського заслуженого ансамблю пісні і танцю «Галичина».

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Він один із тих учнів, які продовжили кращі традиції школи В. Авраменка, українського хореографа світової слави. Його багатолітня творча діяльність лягла в основу сучасних репертуарів багатьох мистецьких колективів.

Організатор фестивалю-конкурсу – Центр творчості дітей та юнацтва Галичини спільно з ГО ТО «Левеня». Організатори фестивалю мали на меті збереження та розвиток народного хореографічного мистецтва, а також нових форм українського народного танцю. 

В межах фестивалю також відбувся семінар «Пізнай свій код. Сучасна Наці-Я», який став майданчиком обговорення проблем сучасного стану хореографії та її майбутнього.

Учасниками стали хореографічні ансамблі зі Львова, Чернівців, Рівного, Тернопільщини, Івано-Франківщини, Волині. Їх нагородили пам’ятними подарунками: Дипломами учасника фестивалю та спеціальними відзнаками.

«Такі фестивалі – це про нашу ідентичність, яку щодня виборюють Збройні Сили України. 

Вони про майбутнє хореографії, зокрема, народного танцю. Учасники мали змогу показати свою майстерність, обмінятись досвідом та поспілкуватись. А конференція в рамках фестивалю, у якій взяли участь хореографи, керівники колективів та постановники, стала майданчиком обговорення проблем сучасного стану хореографії та її майбутнього розвитку.

Дякую організаторам та учасникам фестивалю за високий рівень організації та професіоналізм», – зазначила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news